Zatiahnuté, dažďové prehánky
16°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nová doba! Tablet dorazil aj do našich škôl
Zdielať na

Nová doba! Tablet dorazil aj do našich škôl

BRATISLAVA / Klasické poznámkové bloky nahrádzajú notebooky s aplikáciami na sťahovanie fotografií, hudby, filmov a ich úpravu. Žiaci ich nechcú používať len doma, ale ich chcú používať aj v školách. Namiesto množstvu zošitov na každý predmet zvlášť, si tak do tašky zbalia len jeden tablet, ktorý váži pár stoviek gramov.

Až druhý stupeň

Mnohí učitelia techniku v školách vítajú, no odborníci varujú, že deti na prvom stupni by notebooky či tablety do školy nosiť nemali. Mnohé školy umožňujú žiakom doniesť si svoj vlastný. "Rýchlejšie sa dostanú k informáciám," hovorí riaditeľ Pavol Sadloň.

Môžu si robiť poznámky, pripraviť prezentácie, tvoriť grafy, vkladajú videá.  "Používajú ho biológovia, matematici. Používajú aj na geografii učitelia," dodáva Sadloň.

Používanie tabletu či notebooku má svoje pozitíva. Aby sa však na vyučovaní nestal rušivým elementom, pravidlá určuje učiteľ. "Rešpektovať to, kedy on povie, áno, teraz si môžete vybrať počítač," uviedla psychologička Denisa Maderová.

0d 100 do 300 €

Školy sledujú, ako dlho sú žiaci na internete pripojení a aj to, aké stránky počas prestávok vyhľadávajú. "Sieť je chránená nejakým spôsobom chránená, aby sa žiaci nedostali k nepovoleným stránkam," dodáva riaditeľ Sadloň.

Dôležité je správne si vybrať. "Klávesnica je potrebná, lebo na tablete sa nepíše pohodlne," hovorí IT špecialista Ferdinand Rezník. Ak sa rozhodnete rozšíriť množstvo školských pomôcok pre svoje dieťa o notebook, bude vás to stáť približne 300 eur, tablet okolo stovky.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články