Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pozor na televízory! Padajú často na deti...
Zdielať na

Pozor na televízory! Padajú často na deti...

BRATISLAVA / Máte malé dieťa a doma televízor s plochou obrazovkou? Tak pozor! Podľa štatistík každých 30 minút niekde vo svete spadne tento typ televízora na malé dieťa. Aj keď sa toto hrozivé číslo netýka Slovenska, aj u nás sa už podobné prípady stali.

V USA padne televízor každých 30 minút

V USA padne televízor na dieťa každých 30 minút. Oproti minulosti sa počet prípadov zdvojnásobil a to práve príchodom televízorov s plochou obrazovkou na trh.

Obzvlášť pri malých deťoch sa treba mať na pozore ako a kam televízor umiestnite. "Máme tak jeden, dva prípady ročne, kedy na dieťa padne televízor," uviedla hovorkyňa detskej fakultnej nemocnice Dana Kamenická. Avšak takýchto prípadov vraj v skutočnosti môže byť viac, no ak to rodič pri ošetrení dieťaťa neuvedie, nemocnica sa to nemá ako dozvedieť.

Umiestnite televízor mimo dosah detí

Podľa štatistík totiž vo väčšine prípadov nejde o závažné poranenia. Dieťa z toho vyviazne len s modrinami či škrabancami, No nemusí to k byť vždy. "Mali sme prípad ťažkého poranenia mozgu zhruba pred dvomi rokmi," dodáva Kamenická.

Práve v USA vraj padajúce televízory v priebehu desiatich rokov usmrtili viac ako 200 detí. Rodičia by preto mali dobre zvážiť kam tento spotrebič umiestnia. Ak máte doma malé dieťa, televízor buď zasuňte hlbšie k stene, tak aby naň dieťa nedočiahlo alebo zvážte jeho zavesenie na stenu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články