Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
YouTube už nebude zadarmo, píše Financial Times
Zdielať na

YouTube už nebude zadarmo, píše Financial Times

LONDÝN / Nie je vylúčené, že za YouTube budeme v budúcnosti platiť. V pondelok s touto informáciou prišiel Financial Times, podľa ktorého by sa cena za platené kanály mohla pohybovať od jedného do piatich dolárov mesačne.

Google sľubuje vyššiu kvalitu

Google, ktorý je vlastníkom serveru, si myslí, že možnosť speňaženia obsahu môže dodať na YouTube viac kvalitných videozáznamov. A to napríklad filmov či televíznych šou. Samozrejme, na druhej strane to znamená, nový zdroj príjmu pre YouTube. Zároveň užívatelia strávia na týchto stránkach viac času, píše Financal Times.

Portál už skôr naznačil, že má v úmysle poskytovať služby za poplatok. Šéf YouTube Salar Kamangar agentúre Reuters vlani v lete povedal, že vysoký dopyt je poznať napríklad medzi výrobcami videí. K tým patria aj videoherné siete. Povedal vtedy tiež, že cez YouTube by sa časom mohli ponúkať aj káblové programy, ktoré nemajú veľa predplatiteľov.

Najskôr to boli súkromné videá

YouTube je najpoužívanejším svetovým videoportálom a spočiatku slúžil len k prezentácii súkromného videa. V poslednej dobe pridáva aj profesionálne zábery, ktoré sú zadarmo, väčšinou ich však sprevádza reklama.

Všetko o hokejových MS na jednom mieste. Čítajte TU.

ISIFA

Súvisiace články