Jasno
19°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Google nachytal užívateľov: Ohlásil koniec YouTube!
Zdielať na

Google nachytal užívateľov: Ohlásil koniec YouTube!

NEW YORK / Internet si v pondelok 1. apríla užil niekoľko aprílových žartov. Zvlášť aktívny bol v doberaní opäť vyhľadávač Google, ktorý oznámil koniec videoportálu YouTube alebo napríklad spustenie aplikácie umožňujúcej dodať vôňu prostredníctvom počítača či rozoznávať pachy.

Google Nose mal rozpoznávať vône

Mnohí internetoví hráči si robili žarty sami zo seba, ale podarilo sa im tiež mnohých dôverčivých napáliť, keď napríklad Google donútil používateľov svojich služieb privoniavať k monitoru počítača.

Na Deň bláznov spoločnosť uviedla fiktívnu službu Google Nose (Google Nos), vďaka ktorej malo byť možné vyhľadávať vône. Pre smartfóny s googleovským operačným systémom Android bol zároveň pripravený na stiahnutie detektor pachov SMELLCD 1.8.

„V zrýchlenom svete, v ktorom žijeme, nemáme vždy čas sa zastaviť a privoňať k ruži,“ povedal v špeciálnom videu produktový manažér Googlu Jon Wooly. „Vďaka Google Nose Beta sú teraz ruže v dosahu jedného kliknutia,“ vyzýval Wooly.

Podvodný Street View na Google Maps?

Služba Google Maps bola rozšírená o „podvodný Street View“. Mnohí používatelia internetu však asi stuhli, keď svoj koniec oznámil portál YouTube, ktorého vlastníkom je tiež Google. Osem rokov prevádzkovania YouTube vraj v skutočnosti nebolo ničím iným ako obrovskou talentovou súťažou, ktorá sa uzatvára. Porotcovia budú v nasledujúcich desiatich rokoch prechádzať miliardy videí, aby mohli vyhlásiť víťaza, oznamoval videoserver.

Mikroblogovacia sieť Twitter zase s ambíciou ďalej skrátiť jednotlivé tweety z terajších maximálne 140 znakov oznámila 1. apríla zavedenie služby "Twttr", v ktorej malo byť umožnené používať len spoluhlásky.

Internetom kolovali vymyslené správy z rôznych oblastí. Vatikán sa vraj vzdá eura, aby mohol vytvoriť menovú úniu so Švajčiarskom, francúzsky exprezident Nicolas Sarkozy s manželkou Carlou sa vraj kvôli daniam sťahujú do Belgicka a Berlín sa uchádza o usporiadanie Zimných olympijských hier 2022.

Nie všetko bola fikcia...

Nie všetko, čo znie neuveriteľne, však bolo nutne aprílovým žartom. Správa o tom, že nemeckému blšiemu cirkusu zmrzla celá skupina 300 účinkujúcich, sa ukázala byť pravdivá.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články