Oblačno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Unite All Originals - originálna kampaň originálnych umelcov
Zdielať na

Unite All Originals - originálna kampaň originálnych umelcov

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Sú jedineční v tom, čo robia, ako žijú a akým spôsobom sa prezentujú. Každý z nich je originál a preto si ich popredná svetová značka adidas Originals vybrala do svojej novej celosvetovej kampane, s názvom unite all originals.

Desať popredných svetových umelcov, z oblasti hudby, dizajnu a filmu, sa spojilo pri tvorbe unikátneho projektu, ktorý 5. marca spustila značka adidas Originals. Celosvetová kampaň s názvom unite all originals je prezentovaná cez stránku adidasu TU!

Ide o on-line aplikáciu, vďaka ktorej máte aj vy prístup do sveta originálneho umenia, vytvoreného umelcami z rôznych kútov sveta – z Ameriky, Európy, či z Austrálie. Do projektu je zapojený režisér a grafik So-Me, producent a DJ A-Trak, kameraman Colin Solal Cardo, dizajnér Felipe Yung a.k.a. Flip, textárka Iggy Azalea, Evan Roth – digitálny umelec, dizajnérske trio Stööki, producent Heroes x Villains, Geoff Lillemon – digitálny umelec a dizajnér Grace Tang. Už teraz máte možnosť ponoriť sa do sveta s originálnym obsahom a s top umelcami vytvoriť niečo nečakané a jedinečné. Nechajte sa viesť...

V kampani s názvom unite all originals a objavia aj títo umelci:

A-Trak (DJ a producent)

Pamätáte si na skladbu s názvom Barbra Streisand, ktorá rotovala v tanečných rádiách a po internete pred tromi rokmi?! Za jej vznik môžeme ďakovať práve motreálskemu hudobnému producentovi a DJovi A-Trakovi. Táto skladba mala neskutočný úspech, veď len na youtube.com mala viac ako 60 miliónov videní. A vďaka tomu sa dostala aj do americkej verzii speváckej súťaže X-Factor, či do populárneho amerického seriálu Glee. A-Trak sa stal hlavným DJom na turné (2004) známeho speváka a producenta Kenye Westa, a od tej doby spolupracoval s umelcami Armand Van Helden, Jay-Z, Kid Sister, či s David Guetta. A-Trak v súčasnosti patrí medzi najlepších svetových remixérov v tanečnej hudbe.

Evan Roth (digitálny umelec)

Jeho prácu nájdete v stálej zbierka Museum of Modern Art v New Yorku. Uznávaný 35 ročný Američan, ktorý dnes žije a tvorí vo Francúzsku, je zakladateľom webových a dizajnérskych spoločností Graffiti Research Lab a Free Art & Technology Lab. Jeho práca je použitá aj na stránke YouTube.

Iggy Azalea (textárka)

Austrálska umelkyňa Iggy Azalea (23), ktorá je v hudobnom svete viac známa pod skráteným menom Iggy, patrí k uznávaným slobodným textárom. Preslávili ju skladby Pu$$y, My World a Murda Bizness, ktoré sa šíria prostredníctvom internetu a youtube.com. Minulý rok sa Iggy stala prvou ženou a prvou rapperkou narodenou mimo USA, ktorá sa objavila na titulke XXL Magazine a v rebríčku medzi Top 10 umeleckými objavmi roka.

Stööki (dizajnéri)

Luke, Nadia a Quincey tvoria umelecké trio pod názvom Stööki. Umelci žijú a tvoria v Londýne a svoju víziu prenášajú do tvorby šperkov, oblečenia a doplnkov. Prostredníctvom interaktívneho umenia sa snažia zapojiť do svojich projektov čo najviac ľudí a podporovať v nich kreativitu. Svojimi dielami chcú ľudí zaujať a inšpirovať, čo sa im bezpochyby darí, pretože už spolupracovali so so spoločnosťami MTV, Red Bull, či Tate...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články