Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Nekalé praktiky obchodíkov. Dajte im STOP aj vy
Zdielať na

Nekalé praktiky obchodíkov. Dajte im STOP aj vy

SLOVENSKO / Arogancia v obchodoch a neochota v službách. S týmto sa my spotrebitelia stretávame denno-denne. Podľa odborníkov je spravodlivosti málo a nekalých praktík stále viac.

Práva nepoznajú

V utorok je svetový deň spotrebiteľských práv a v rámci neho sme oslovili pána Miroslava Tuláka, ktorý nám prezradí, ako na tom my Slováci s našimi právami sme.

"Oficiálne veľmi dobre, ale  skutočnosť v dennom živote nie je až taká ružová. Stále pretrvávajú mnohé problémy spotrebiteľské a predovšetkým tí ohrození spotrebitelia, seniori a nízkoprímové skupiny sa veľmi ťažko dovolávajú svojich práv. Jednak ich ani nepoznajú a nevedia, kam sa majú obrátiť," hovorí Tulák.

Ľudia sa nechajú opiť rožkom

Náš trh je plnáý nekalých praktík. "Najzávažnejšími problémami sú nedostatočné informácie, zavádzajúce informácie,zbavovanie práv tých spotrebiteľov, ktorí sa snažia  uplatniť ich pri reklamácii," dodáva Tulák.

Za svoje práva by sme sa mali viac biť. "Väčšina ľudí jue príliš mierna, nechá sa opiť rožkom, a dokážu ich predávajúci presvedčiť, že takéto práva nemajú, že im nemôžu napríklad vrátiť peniaze," myslí si.
 

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články