Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Paparazzi Google. Nafotil Počiatka pred vilou
Zdielať na

Paparazzi Google. Nafotil Počiatka pred vilou

Služba Street View, vďaka ktorej môžu ľudia cestovať po viacerých mestách z pohodlia svojho domova, zachytila pri mapovaní Slovenska nielen viaceré kuriózne situácie, ale aj šéfa rezortu dopravy Jána Počiatka. Bývalého financmajstra zaznamenal Google pred jeho vilou na Slavíne, upozornil ako prvý denník Nový Čas.

Cestovanie aj bez peňazí

Vďaka interaktívnym mapám si môžu ľudia pozrieť, ako to vyzerá aj v tých kútoch Slovenska či iných krajín, kde nikdy neboli. "Počas leta tohto roku sa nám aj vďaka podpore samospráv a dobrému počasiu podarilo zozbierať desaťtisíce kilometrov slovenských ulíc, ciest a najrôznejších lokalít," povedal pre denník Nový Čas produktový manažér Google Jarda Bengl

Chystáte sa na cestu? 

Mapy Google sú zrejme najpopulárnejšími medzi užívateľmi internetu. Čo sa aspoň navigácie týka. Softvérový gigant sprístupnil aj službu Street View.  A Slováci či potencionálni turisti sa môžu vybrať na ľubovolné miesto po celej krajine. VYSKÚŠAJTE TU.

V apríli 2012 vyrazili do slovenských ulíc špeciálne autá spoločnosti Google. Ich cieľom bolo zachytiť historicky a kultúrne dôležité miesta a mestá na v podobe panoramatických fotografií.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články