Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V horúčavách mrznú mobilné telefóny. Takto ich schladíte
Zdielať na

V horúčavách mrznú mobilné telefóny. Takto ich schladíte

Na Slovensku je také teplo, že až mrznú telefóny. Mnohé mobily, podobne ako my, toto teplo nezvládajú. Vraj by sme ich mali priebežne ochladzovať. Nie však kúpaním v studenej vode, či odložením do chladničky...

Nemôžete sa nikomu a nikam dovolať a neviete prečo? Jednou z možností je, že vám zamrzol telefón. Paradoxne, mobily mrznú v extrémnych horúčavách. "Sú tam nejaké kontrolné mechanizmy. Keď to prekročí stanovenú hranicu, tak sa vypnú," uviedol Martin Drobný z PC Revue.

Schlaďte ho

Ak svojmu telefónu chcete pomôcť, stačí ho schladiť. Bazén či chladnička však nie sú dobrým riešením. "Stačí ich vrátiť do interiéru. Neodporúča sa dávať ich hneď do chladničky, lebo sa im spôsobí tepelný šok," tvrdí Drobný. Slnečné lúče môžu najviac uškodiť batérii. Tú je preto lepšie z mobilu vybrať a chladiť osobitne.

Teploty ničia aj počítače

Okrem mobilných telefónov vysoké teploty ničia aj počítače. "Nerobí to dobre takéto teplo žiadnej elektronike. Špeciálne notebooky nie sú stavané do vonkajšieho prostredia. Ale ľudia si ich s obľubou berú na pláž, ani fotoaparáty to nemajú dobré," hovorí Martin Drobný z PC Revue.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články