Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Toto je Surface - prvý počítač a tablet od Microsoftu
Zdielať na

Toto je Surface - prvý počítač a tablet od Microsoftu

Softvérová spoločnosť Microsoft predstavila svoj prvý počítač, tablet kombinovaný s notebookom. Dostal názov Surface a má konkurovať iPadom firmy Apple.

Surface a Surface Pro

Surface predstavil v kalifornskom Los Angeles sám šéf Microsoftu Steve Ballmer. K dispozícii by mal byť v dvoch prevedeniach: Surface a Surface Pro. Prvý a hardwerovo slabší tablet bude mať operčaný systém Windows RT a procesor nVidia ARM. Vážiť by mal 676 gramov.

Oba tablety budú mať praktický stojan, k dispozícii budú dva typy klávesnice, ukryté v magnetickom púzdre. Touch Cover je tenká iba 33 milimetrov a obsahuje dotykovú plochu, ktorú možno využiť i na písanie, ale i ako dotykovú plochu, ktorá nahrádza myš.

Mohli by sa páčiť

Hardwerovo výkonnejší Surface Pro ponúkne najnovší operačný systém Windows 8. Tablet by mal využívat procesor Core i5 Ivy Bridge. Bude si možné do neho uložiť dáta o veľkosti 64 až 128 GB.

Surface by sa mal na trhu objaviť ešte tento rok, jeho výkonnejší "brat o rok neskôr. Zatiaľ nie je určené, kedy presne sa začnú predávať a koľko budú stáť. Prítomným novinárom a odborníkom sa páčil.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články