Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vedci vynašli liek na Downov syndróm, testy stoja milióny
Zdielať na

Vedci vynašli liek na Downov syndróm, testy stoja milióny

ŠTRASBURG / Sme veľmi blízko k objaveniu liekov na Downow syndróm! Vyhlásili to vedci z celého sveta, ktorí prišli do Európskeho parlamentu požiadať poslancov, aby prijali legislatívu, ktorá by im nebránila v klinickom výskume.

Vedci z celého sveta prišli do Europarlamentu apelovať na poslancov, aby zatlačili na Európsku komisiu. Chcú požiadať o finančné dotácie. Vraj sme veľmi blízko lieku na Downov syndróm, lenže klinické testy stoja milióny eur.

Aj Európska legislatíva v prípade testovania je vraj príliš prísna. Okrem toho je veľkou témou v parlamente aj spoločná európska armáda. Jej vytvorenie navrhuje šéf komisie Juncker, lenže europoslancov táto téma rozdelila.

Zbytočná provokácia

Vraj v čase, keď sú naše vzťahy s Ruskom na veľmi tenkom ľade, by to bola zbytočná provokácia.

"Budovanie spoločnej armády, to je to posledné, čo by sme mali robiť," povedala europoslankyňa Monika Smolková. "Je dôležité, aby Európa bola obranyschopná, aby to nebolo o tom, že stále čakáme na Spojené štáty americké," tvrdí europoslankyňa Jana Žitňanská.

Okrem toho, už teraz väčšina štátov nedokáže plniť svoje záväzky v NATO a na armádu dáva málo peňazí. "Je to nepatričné a ja by som to, keby som mohla, pánovi predsedovi nedoporučovala," dodáva europoslankyňa Anna Záborská. V Únii už teraz máme špeciálne jednotky, tie doteraz použité neboli.

Zo Štrasburgu sa prihlásil redaktor Adam Zavřel:

Súvisiace články