Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Leto ako raj pre zlodejov. Na toto si dajte pozor...
Zdielať na

Leto ako raj pre zlodejov. Na toto si dajte pozor...

Čím je vyššia teplota, tým je viac zlodejov. Tí číhajú na veci relaxujúcich ľudí pri vode. Tento problém sužuje najmä veľké pláže, kde má páchateľ dostatočnú anonymitu. Atraktívne sú pre nich najmä hodnotné veci ako mobily, zlato, peniaze a iné veci z kabeliek.

Kradnú už aj deti

"Napríklad rodičia posielajú kradnúť malé deti. Jedna rodina bola plávať, za ten čas malé dievčatko išlo na deku a hrabalo sa im vo veciach," hovorí zamestnankyňa v bare na pláži Dominika.

Na Slnečných jazerách a nielen tam, sa tento problém z roka na rok opakuje. Polícia sa preto rozhodla konať. "Oslovujeme ľudí, aby si dávali pozor na svoje veci. Dostávajú malé letáčiky, na ktorých majú základné informácie, na čo si majú dávať pozor," informovala Zuzana Hrabovská z oddelenia prevencie policajného zboru.

Auto ako výkladná skriňa

Počas dlhodobého leňošenia pri vode sú lákadlom pre zlodejov aj vaše autá. Všetky veci uložené na sedadlách sú pre nich ako výkladná skriňa. Okrem toho v ich prospech je aj dostatok času na krádež. Zlodeji stavajú hlavne na naivitu a neopatrnosť ľudí. Ku krádežam pri vode sa pritom neuchyľujú len miestni. "Človek s tým nič neurobí, lebo nemajú dôkazy," dodala Dominika.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy