Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
DOKUMENT. Tajomstvo UFO z roku 1964 odhalené
Zdielať na

DOKUMENT. Tajomstvo UFO z roku 1964 odhalené

V prehľade výskytu neidentifikovateľných objektov na oblohe na celom svete nájdete aj stať, ktorá sa týka roku 1964. Zápiskov je tu neúmerne veľa. Jedným z nich je aj UFO, ktoré sa malo objaviť nad teraz už opustenou a zabudnutou dedinkou v Austrálii. Písal sa 2. august a jeden z amatérskych výskumníkov objavil dokumenty s výpoveďami očitých svedkov.

2. august 1964, 3:00, Wittenoom, Západná Austrália

Niektoré zápisky UFO popierajú a z objektov sa stávajú IFO, teda objekty identifikovateľné väčšinou ako meteority. Pri dátume 2. august 1964 je tento údaj: Wittenoom, Západná Austrália. Na oblohe bol zazretý neidentifikovateľný objekt. Svedok: jeden mužský. Naprieč 45 metrov. Obejkt nevysvetlený.

Tento údaj nájdete aj v knihách Keitha Basterfielda a ďalších výskumníkov, ktorí sa UFO-m zaoberajú dlhé desaťročia. Spomínaný Basterfield však podľa vlastných slov na ufos-scientificresearch.blogspot.com píše, že sa mu do rúk dostali dokumenty austrálskeho letectva, v ktorých figurujú až štyria svedkovia.

Očitých svedkov bolo viac

Všetci sú to obyvatelia baníckeho, teraz už takmer vymretého a opusteného mestečka Wittenoom v Západnej Austrálii. Podľa jeho zistení sa svedkovia, väčšinou robotníci, ktorí objekt zazreli okolo tretej nadránom, zhodujú minimálne v niekoľkých faktoch.

Objekt mal tvar cigary, bol však dlhší a väčší ako klasické lietadlá. Mal tvar rakety, no nevydával žiadny zvuk. Pohyboval sa po rovnej línii nad horami, až za nimi napokon po asi minúte, dvoch zmizol. Hoci farbu objektu nevedeli určiť, hovorili o oranžových, žltých, bielych a červených svetlách a modrom svetle okolo objektu.

Pohyboval sa od 9 do 90 metrov nad zemou v smere z juhu na sever rýchlosťou asi takou, akou letí lietadlo pri vzlietnutí. Jeden z nich pritom hovoril o "oknách" na objekte, ktoré farby vyžarovali. Výpoveď jedného z nich sa však značne odlišovala a to jednak počtom objektov, ktoré zazrel - "bolo ich približne šesť až sedem", jednak vzdialenosťou od zeme - hovoril o približne 6 tisícoch metrov.

UFO či IFO?

Ak by ste si, ako Basterfield tvrdí, skontrolovali počasie v tento dátum, zistili by ste, že obloha bola čistá a jasná, Mesiac bol vidieť vysoko na oblohe, Jupiter bol blízko Mesiaca a Saturn nie oveľa viac vzdialený. Podľa neho popis objektu sa zhoduje s popisom javu známeho ako meteor. Ide o viditeľný jav v atmosfére, ktorý vzniká preletom meteroidu. Známy je ako padajúca hviezda, pretože objekt žiari alebo hmýri svetlami. Vyriešil tak Basterfield záhadu UFO z 2. augusta 1964?

Vyšetrovanie prebieha aj v prípade havárie Boeingu 737 v Pakistane, kedy zomrelo viac ako sto ľudí na palube. Oficiálne správy hovoria o nezvládnutí pristávacieho manévru, objavili sa však aj špekulácie, že pád spôsobilo práve UFO. Viac si prečítajte TU.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

Súvisiace články