Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Mimozemšťania vraj chystajú inváziu. Sú mierumilovní
Zdielať na

Mimozemšťania vraj chystajú inváziu. Sú mierumilovní

Mimozemšťania, ktorí by v budúcnosti zavítali na Zem, by isto neboli takí nepriateľskí, ako ukazujú vedeckofantastické filmy. Tvrdí to astronómka Jill Tarterová. Vedkyňa viedla výskum na známom inštitúte zaoberajúcom sa hľadaním mimozemskej inteligencie SETI.

Prišli by kvôli prírodným zdrojom

"Ak by mimozemšťania boli schopní navštíviť Zem, znamenalo by to, že majú dostatok sofistikovaných technologických kapacít, než aby potrebovali otrokov, jedlo alebo ďalšie planéty," povedala Tarterová, ktorá sa hľadaním signálov mimozemského života venovala 35 rokov.

Ako informoval web Space.com, dôveru Tarterovej o mierumilovnosti mimozemšťanov nezdieľa známy astrofyzik Stephen Hawking, ktorý už skôr vyjadril obavy, že mimozemská civilizácia by sa na Zem mohla vydať kvôli prírodným zdrojom.

Nie sme ani prví, ani poslední

"Zatiaľ čo sir Stephen Hawking varoval pred tým, že by mimozemšťania mohli skúsiť dobyť alebo kolonizovať Zem, ja s rešpektom nesúhlasím," povedala Tarterová. "Ak by sem mimozemšťania prišli, bolo by to jednoducho kvôli výskumu. Ak uvážime vek vesmíru, neboli by sme zrejme ani ich prvým stretnutím s inou civilizáciou," dodala Jill.

Poznáme veľa prípadov, kedy ľudia tvrdili, že videli UFO. Napríklad britský bojový pilot Roland Hughes sa v roku 1952 vracal na základňu z letu nad Západným Nemeckom. Zrazu sa 30 metrov od jeho lietadla objavil lesklý, strieborný kovový disk. Zachytili ho aj radary RAF.

Išlo naozaj o UFO?

"Ľudia si myslia, že si blázon keď začneš rozprávať o lietajúcich tanieroch. Ja som ho videl raz. Potom už nikdy," povedal Hughes.

Minister mu spočiatku neveril, ale po predložení záznamov z radarov dospel k záveru, že si Hughes nevymýšľa. V odtajnenom dokumente minister spomínal na podobné hlásenia amerických pilotov. "Nepochybujem, že Hughes uvidel fenomén podobný tomu, ako popísali mnohí jeho kolegovia zo Spojených štátov," dodal minister.

Ak si neviete predstaviť, ako UFO vyzerá, ponúkame vám video, ktoré nakrútili Škoti túto zimu.

Staňte sa fanúšikom spravodajstva TV JOJ na sociálnej sieti FACEBOOK a vyhrajte!

   

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články