Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Autobusoví dopravcovia upravili cestovné poriadky
Zdielať na

Autobusoví dopravcovia upravili cestovné poriadky

Archívne video

BRATISLAVA / Autobusoví prepravcovia v spojitosti so začiatkom nového školského roka v základných a stredných školách od 4. septembra upravili cestovné poriadky. Výnimkou nie je ani bratislavská spoločnosť Slovak Lines, a. s., ktorá bude prevádzkovať linky prímestskej autobusovej dopravy v Bratislavskom kraji opäť podľa cestovných poriadkov platných pre školský rok.

"V porovnaní s prázdninovým obdobím sa od budúceho týždňa (od 4. septembra) zvýši počet autobusových spojov, ktoré odvezú školákov aj pracujúcich. Zvýšenie výkonov v prímestskej doprave počas školského roka je približne o osemnásť percent oproti prázdninám," informovala hovorkyňa Slovak Lines Eva Vozárová.

Keďže v prvý deň v škole majú žiaci skrátené vyučovanie, domov cestujú zvyčajne medzi desiatou a dvanástou hodinou, čím v tomto čase vzniká najväčší nápor na regionálnu dopravu. "Situáciu preto budeme v tento deň od rána intenzívne monitorovať. Pripravené sú posilové spoje, ktoré nasadíme na regionálne linky v Bratislavskom kraji v časoch podľa vzniknutej potreby," uviedla Vozárová. So začiatkom školského roka je taktiež spojené vybavovanie dopravných kariet a predlžovanie študentských zliav.

Slovak Lines sa vopred pripravuje aj na možný zvýšený nápor cestujúcich v súvislosti s končiacim sa dovolenkovým obdobím. Na základe predbežného záujmu o cestovanie má pripravené posilové spoje najmä pre linku Bratislava - letisko Schwechat - Viedeň.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy