Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mačka sa asi nechce dať zachrániť, je na strome už niekoľko dní
Zdielať na

Mačka sa asi nechce dať zachrániť, je na strome už niekoľko dní

BRATISLAVA / V bratislavskom Lamači už niekoľko dní márne zachraňujú mačku, ktorá vyliezla na strom a nevie si nájsť cestu na zem. Ochranári sa boja, že zahynie od smädu.

Už niekoľko dní je uväznená mačka na strome v areáli na Mokrohájskej ulici v Bratislave. V pondelok ráno ju objavila žiačka neďalekej školy. Zviera vzbudilo veľký záujem u detí, ale tiež dospelých. "Dali sme jej tam misku s jedlom, bola tam šikmo opretá doska o strom, aby mohla zísť dole," povedala Andrea Oczvirková z OZ Mačky.  Nič však nepomáha.

Čierno-biela mačka, ktorá nosí na krku obojok proti blchám, sa kŕčovito drží kmeňa. Po niekoľkých dňoch na jeho záchranu zavolali aj hasičov, no tí vraj neprišli. Povedali vraj, že mačka skôr či neskôr zo stromu padne. Prevádzkovateľka občianskeho združenia na záchranu mačiek sa napokon obrátila na Slobodu zvierat. Jej pracovníci v priebehu stredy merali cestu k nešťastnej mačke dva razy. Ale takisto bez úspechu, zviera sa chytiť nenechalo.

Na druhý pokus sa ju snažili odchytiť pomocou uspávacej strely, ktorá by  ju dostala dole. Pod stromom zatiaľ čakali dobrovoľníci s napnutou plachtou, no žiadna strela ju netrafila. Zviera skrátka odmieta spolupracovať s ľuďmi, ktorí sa ho snažia zachrániť. "To jedlo je menší problém ako to, že nemá vodu. Môžu mu zlyhať obličky, ak príde pomoc neskoro," vyslovila obavy Oczvirková. Majiteľka mačky sa už prihlásila, s jej pomocou sa pokúsia zviera dostať do bezpečia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy