Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Thajsku zadržali exriaditeľa zlatomoraveckej nemocnice aj ďalšieho Slováka
Zdielať na

V Thajsku zadržali exriaditeľa zlatomoraveckej nemocnice aj ďalšieho Slováka

BRATISLAVA/BANGKOK / Thajská polícia v stredu zadržala dvoch 39-ročných hľadaných Slovákov, na ktorých bol vydaný medzinárodný aj európsky zatykač. Okrem toho, že po nich polícia pátrala, porušili podľa nej aj thajské imigračné predpisy. Jedným z hľadaných a nájdených Slovákov je aj exriaditeľ zlatomoraveckej nemocnice.

Exriaditeľ zlatomoraveckej nemocnice Michal G. čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu sprenevery a thajská polícia ho zadržala na ostrove Ko Samui.

Spreneveril šesto tisíc eur

Podľa vyšetrovateľa spreneveril prostriedky nemocnice za takmer šesto tisíc eur. Polícia bývalého riaditeľa nemocnice obvinila, keďže sa však po ňom zľahla zem, trestné konanie bolo dočasne prerušené. Ak sa muž dostane na Slovensko, vyšetrovateľ v ňom  bude môcť pokračovať. 

Proti bývalému riaditeľovi existuje viacero dôkazov, že nemocnicu mal o peniaze pripraviť práve on. Z veľkej finančnej straty sa zdravotnícke zariadenie dodnes nespamätalo. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 15 rokov.

Druhému hrozí doživotie

Druhý Slovák, ktorého našli v Thajsku - Marián S. je obvinený zo zločinu hrubého nátlaku a obzvlášť závažného zločinu vydierania a hrozí mu až doživotie. Chytili ho v provincii Nakorn Ratchasima.

Obaja zadržaní boli lokalizovaní v spolupráci s Národnou ústredňou Interpol Bratislava, ktorá teraz pracuje na ich odovzdaní slovenským justičným orgánom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy