Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matej (18) mal pri sebe 130 tabliet extázy. Chcel súťažiť na OH v Tokiu
Zdielať na

Matej (18) mal pri sebe 130 tabliet extázy. Chcel súťažiť na OH v Tokiu

BRATISLAVA / Matej chcel reprezentovať Slovensko na olympiáde, namiesto toho skončil v policajnej cele. Mladého karatistu z Trenčína chytili policajti z bratislavskej pohotovostnej motorizovanej jednotky uprostred parku s drogami. Skončil v policajnej cele.

V nedeľu okolo 22:30 kontrolovala hliadka PMJ na bratislavskom Námestí Slobody iba 18-ročného Mateja P., pôvodom z Trenčína. Mladík mal pri sebe 4 vrecúška. Podľa zdroja televízie JOJ malo byť vo vreckách spolu 130 tabletiek extázy.

Matej skončil na policajnom oddelení na Sasinkovej ulici. Trenčan mal podľa zistení televízie JOJ našliapnuté na to, aby v roku 2020 v Tokiu reprezentoval Slovensko v novom olympijskom športe, konkrétne v karate.

Teraz je už obvinený z drogovej trestnej činnosti a sen o olympiáde sa mu zrejme definitívne rozplýva. S inými podpornými látkami ho chytili policajti aj pred dvoma týždňami. Aj vtedy ho hliadka PMJ predvádzala z hudobného festivalu na Zlatých Pieskoch.

Tri až desať rokov

"Obvinenenú hrozí trest tri až desať rokov trestu odňatia slobody v prípade dokázania viny," informuje bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Tréner z trenčianskeho karate klubu, kde Matej trénoval sa vyjadril jedinou vetou. "Neviem, ani ma to nezaujíma, ďakujem za zavolanie. Dovidenia," povedal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy