Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Údajný člen piťovcov Mikuláš Polóny zomrel v nemocnici
Zdielať na

Údajný člen piťovcov Mikuláš Polóny zomrel v nemocnici

BRATISLAVA / Mikuláš Polóny, podľa polície považovaný za člena zločineckej skupiny Piťovci, zomrel. V nemocnici na Antolskej ulici ležal v kritickom stave po pokuse o samovraždu.

"Pacient zomrel v noci z utorka na stredu na ARO, kde ležal po vážnom zranení hlavy v kritickom stave", uviedla pre televíziu JOJ hovorkyňa bratislavskej nemocnice Petra Stano Maťašovká. Okolnosti streľby v byte na Heyrovského ulici sú stále veľmi nejasné. 

Streľbu v byte na Heyrovského ulici od počiatku sprevádzajú viaceré nevyjasnené otázky, napríklad komu patrila ilegálna zbraň alebo kto a prečo rozbil vchodové dvere na bytovke.

Najskôr sa mal vo vestibule domu odohrať nevyjasnený konflikt, po ktorom zostala rozbitá sklenná výplň na dverách. Neskôr v byte na 2. poschodí nasledoval ohromujúci výstrel, ktorý ale nikto zo susedov nepočul. Podľa policajného zdroja mala postrelenému guľka prejsť čelom z ľavej strany a výstrel opustil lebku vpravo. Mŕtvy bol pritom bol pravák. Samovrah by sa tak pravdepodobne strelil ľavou rukou

Mikuláš Polóny, ktorý je údajným členom piťovcov, ktorých polícia označuje za mafiánsku skupinu, bol v minulosti odsúdený na 14 rokov z vraždy v Irish pube v centre Bratislavy z roku 1999. V roku 2008 ho Krajský súd v Bratislave oslobodil spod obžaloby. 

V roku 2011 bol zadržaný pri najväčšej razii proti piťovcom. Rovnako v roku 2016, v takzvanom "treťom zatýkacom kole" proti piťovcom ho zadržali a obvinili z členstva v organizovanej skupine. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy