Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za smrťou 64-ročného Ladislava stála žiarlivosť a alkohol. Bývalý hasič dostal 12-ročný trest
Zdielať na

Za smrťou 64-ročného Ladislava stála žiarlivosť a alkohol. Bývalý hasič dostal 12-ročný trest

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici odsúdil na 12-ročný trest bývalého hasiča. Dôchodca zastrelil soka v láske. Tragédia sa odohrala v Banskej Bystrici. Muž strieľal na 64-ročného Ladislava neskoro večer na ulici medzi bytovkami. Hádku a následnú streľbu videlo viacero šokovaných svedkov z okien svojich bytov.

Miesto pokojného dôchodku ho čaká väzenie. Bývalý hasič si bude musieť po rozhodnutí súdu odpykať 12-ročný trest. Po hádke zastrelil na ulici medzi domami svojho 64-ročného kamaráta Ladislava. "Počuli sme výstrel. Prišiel som k oknu a videl som chlapa ležať na zemi. Druhý sa tam oháňal s pištolou,"  povedal v lete minulého roka svedok z miesta činu. 

Išlo o žiarlivosť, obaja muži mali záujem o ženu, ktorá bola v osudný večer dokonca priamym svedkom vraždy. Obžalovaný muž strieľal z bezprostrednej blízkosti zo zbrane, ktorú po vražde ukryl do kufra, ktorý hodil do trávy neďaleko domu kde býval.

Hoci bolo pôvodne naplávané pojednávanie na niekoľko týždňov a vypovedať malo mnoho svedkov, obžalovaný sa hneď v úvode priznal. Dokazovanie tak nebolo potrebné. Verdikt tak padol už na prvom pojednávaní.

"Okresný súd prijal vyhlásenie o vine obžalovaného Jozefa M. a uložil mu trest odňatia slobody na 12 rokov, s maximálnym stupňom stráženia," uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici  Ivan Vozár.

Úlohu pri celej tragédii zrejme zohral aj alkohol. Obžalovaný muž bol v čase streľby pod vplyvom. Krátko po zadržaní si na nič z osudnej noci nepamätal."Ku skutku sa obvinený nevyjadril, pretože si podľa jeho slov na priebeh skutku vôbec nič nepamätá," povedala obhajkyňa obžalovaného.  Uložili mu preto aj ústavné protialkoholické liečenie."Zároveň mu bolo uložený ochranný dohľad v trvaní dvoch rokov. Prokurátor krajskej prokuratúry voči tomuto rozsudku na hlavnom pojednávaní odvolanie nepodal," dodal Vozár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy