Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
FOTO: Streľba v Banskej Bystrici si vyžiadala obeť. Muž sa po výstreloch dal na útek
Zdielať na

FOTO: Streľba v Banskej Bystrici si vyžiadala obeť. Muž sa po výstreloch dal na útek

BANSKÁ BYSTRICA / Krátko po desiatej večer došlo k potýčke medzi dvoma staršími mužmi na sídlisku. Podľa informácií TV JOJ, po krátkej slovnej výmene mal namieriť útočník na protivníka zbraň a vystrelil. Muž (64) na mieste zomrel.

Niekoľko výstrelov sa ozvalo banskobystrickým sídliskom okolo desiatej večer. Strieľalo sa na chodníku priamo pod oknami bytoviek. "Počuli sme výstrel, prišiel som k oknu a videl som chlapa ležať na zemi," opísal svedok z miesta činu.

Podľa svedkov, ktorí videli celý útok sa na ulici hádali dvaja starší muži. Bola s nimi aj žena. Sedemdesiatjeden ročný muž vytiahol pištoľ a vystrelil na 64 ročného Ladislava. Keď spadol na zem, útočník k nemu pristúpil a vystrelil naňho opäť, z bezprostrednej blízkosti. "Oháňal sa s pištolou, kričal po žene a padol druhý výstrel a chlap sa dal na útek," dodal svedok.

Šokovaná žena, ktorá bola priamym svedkom streľby z miesta ušla. Útočník ešte telo odtiahol z chodníka do kríkov a snažil sa krvavé stopy zahádzať konármi. Potom utiekol cez tmavé uličky a ešte raz vystrelil. "V noci na dnes došlo k streľbe na jednej z banskobystrických ulíc, páchateľ spôsobil 64 ročnému mužovi poranenia, ktorým na mieste podľahol," povedal policajný hovorca Mário Bóna.


Policajti ihneď rozbehli veľké pátranie. Útočník bol stále ozbrojený a nikto netušil či nebude vo vyčínaní pokračovať.
Ešte počas noci sa krajským kriminalistom podarilo strelca vypátrať a 71 ročného Jozefa našli v jeho byte. Predviedli ho pred vyšetrovateľa.

Začalo to hádkou, motívom bol spor o ženu. Muž, ktorý strieľaľ pritom dlhé roky pracoval ako profesionálny hasič, ešte pred tým bol dokonca aj policajtom. Obeťou je 64 ročný Ladislav, podľa našich informácií prišiel pred rokom za tragických okolností o život aj jeho syn."Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin vraždy, nateraz nebudeme poskytovať ďalšie bližšie informácie," dodáva hovorca.

​Takto v putách odvádzali hlavného podozrivého, 71-ročného Jozefa, na policajnú stanicu.

Žena zmizla bez stopy pred 5 rokmi. Polícia ju začala hľadať až po kontakte s  príbuznými.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy