Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Fico žiada ospravedlnenie pre Kaliňáka: Máme bodku za únosom Vietnamca
Zdielať na

Fico žiada ospravedlnenie pre Kaliňáka: Máme bodku za únosom Vietnamca

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Strana Smer-SD žiada ospravedlnenie pre Roberta Kaliňáka od novinárov za obvinenia spojené s únosom Vietnamca z roku 2017. Robert Fico na tlačovej besede poukázal na vyjadrenie generálnej prokuratúry, ktorá uviedla, že rozhodnutia v kauze únosu Vietnamca boli správne, a k záveru o vedomej participácii občanov SR na únose vietnamského občana nedospeli ani nemecké súdy.

Robert Fico chce urobiť bodku za prípadom únosu Vietnamca. Poukazuje na generálnu prokuratúru, ktorá uviedla, že všetky prešetrenia boli správne a zákonné. "Došlo sa k záveru, že sa nepreukázala žiadna účasť slovenských občanov. Pripomínam, že išlo o človeka, ktorý spáchal mimoriadne závažnú trestnú činnosť," povedal Fico. 

Strana Smer-SD, nemá podľa Fica vplyv na generálnu prokuratúru. "My nemáme vplyv na nič, pokiaľ ide o túto inštitúciu. Rozhodnutie je spravodlivé," povedal. Apeluje na novinárov, aby rešpektovali rozhodnutie generálnej prokuratúry. "Ak vám nestačí, čo povedala generálna prokuratúra, tak sa oprite o závery nemeckých súdov. Neexistuje žiadne prepojenie našich občanov na túto kauzu."

Podľa Roberta Fica bolo dokopy 23 500 novinárskych útokov na Smer-SD

Poukázal na niektoré novinárske titulky, ktoré boli napísané ako hotové tvrdenia. Hovorí o politickej motivácií. "Generálna prokuratúra nemá so Smerom nič spoločné a o špeciálnej prokuratúre ani nehovorím. Kde sú titulky, že prokuratúra povedala, že Kaliňák a Smer-SD s únosom nič nemá."

Fico povedal novinárom, že klamali verejnosť. "Na týchto klamstvách bola postavená aj kampaň proti smeru-SD." Zároveň odkázal voličom Smeru-SD, že sa robia za takýmito kauzami postupné bodky. "Máme bodku za únosom, máme bodku za vraždou." Podľa neho, ak je rozhodnutie, ktoré očisťuje stranu Smer, tak ho novinári idú zakaždým spochybňovať. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy