Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zúfalá matka prosí o pomoc: Hrozí, že aj s deťmi skončí na ulici
Zdielať na

Zúfalá matka prosí o pomoc: Hrozí, že aj s deťmi skončí na ulici

ŽILINA / Ingrid Ďuranová zo Žiliny sa ocitla v neľahkej životnej situácii. Hrozí jej, že aj s deťmi skončí na ulici. Nájomnú zmluvu jej predĺžiť nechcú a sociálny byt nedostala pre nezaplatený komunálny odpad. Zúfalá žena prosí mesto o pomoc.

V prenajatej garsónke žije Ingrid aj s dvoma deťmi, nájomná zmluva im končí a tak hrozí, že sa ocitnú na ulici. Do konca marca sa musia vysťahovať, majitelia chcú byt predať. "Ja sa môžem ocitnúť s deťmi vonku, ja nemám kam ísť," hovorí matka Ingrid Ďuranová. 

Ingrid hľadala aj iný podnájom, z rodičovského príspevku 270€ by však pri dnešných cenách nájom zaplatiť nedokázala. "Tie najmenšie byty v Žiline sa pohybujú v cenách 270€ plus depozit," hovorí realitná maklérka Alenka Sojčáková. "Keď vás vidia na obhliadke, že som rómka s dvoma deťmi, tak sa už neozvú," hovorí Ďuranová. 

Vo februári si mama dvoch detí podala žiadosť o sociálny byt. Žiadosť jej zamietli pre dlžobu, ktorú voči mestu má. "Zanedbala som to, komunálny odpad, bola som dlžná 340€," hovorí Ďuranová. "V prípade, že si pani vyplatí všetky záväzky voči mestu má možnosť podať si novú žiadosť o pridelenie bytu, bude opätovne zaradená do poradovníka," informuje hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík. "Mama mi pomáha tým, že nakupuje plienky a oblečenie všetko, čo má Alanko na sebe má od mojej mamy, si myslím, že je to nespravodlivé," hovorí Ďuranová. 

Starší syn Miško má v posledných dňoch problémy so spánkom, veľmi sa bojí, že skončia aj s mamou a mladším bračekom na ulici. "Ja viem, že sú aj horšie prípady, sú týrané matky, ale tu je realita, že ja nemám kam s deťmi ísť. Ja prosím o pomoc, ja nechcem byť bezdomovkyňa. Môj syn sa vynikajúco učí a ja chcem, aby z neho niečo bolo," hovorí Ďuranová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy