Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Rodina prišla po požiari o všetko. Obec rozbehla finančnú zbierku
Zdielať na

Rodina prišla po požiari o všetko. Obec rozbehla finančnú zbierku

HROCHOŤ, OKRES BANSKÁ BYSTRICA / Požiar v obci Hrochoť, ktorý pred pár dňami zachvátil rodinný dom, pripravil o strechu nad hlavou viacčlennú rodinu. S ťažkými popáleninami skončili v nemocnici dvaja bratia. Zdravotný stav jedného z nich je naďalej mimoriadne vážny. Manželom, ich dvom dospelým synom aj vnukovi pomáha obec. Starosta rozbehol zbierku.

Prišli o všetko čo mali. Dom, v ktorom roky bývali zničili plamene. Navyše dvaja zo synov skončili s ťažkými popáleninami v nemocnici. Boli v dome, keď začalo horieť v izbe na poschodí. "Ako išiel brata zachrániť, ako veľmi horel," hovorí muž. "Bol som so starou mamou v nemocnici, keď sme prišli už bolo po všetkom," hovorí vnuk. 

Stav mladšieho z bratov je aj pár dní po požiari stále mimoriadne vážny, rodina má oňho strach, leží v nemocnici s popáleninami na tvári, hrudníku aj končatinách. "Otec popáleniny druhého stupňa, žiaľ strýc je vo veľmi vážnom stave stále," hovorí vnuk majiteľa domu Jozef Berky.

Dom je neobývateľný, vytrhali podlahu, nie sú tam ani okná. V dome bývali starší manželia, ich dvaja dospelí synovia a vnuk. Pomocnú ruku podala rodine obec. "Pristavil som kontajner, oslovil susedov, ktorí pomáhali pri vypratávaní," hovorí starosta obce Hrochoť Marián Mazúch.

Rodina prišla o strechu nad hlavou, prichýlili ich príbuzní. Obec navyše rozbehla aj finančnú zbierku, ktorá by rodine mohla pomôcť postaviť sa opäť na nohy. "Bol som vytvoriť účet pre rodinu, kde môžu prispievať," hovorí starosta Mazúch. "Ďakujeme všetkým, ktorí chcú pomôcť," hovorí vnuk.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy