Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
O slobode Jarmily Urbancovej rozhodne Najvyšší súd SR
Zdielať na

O slobode Jarmily Urbancovej rozhodne Najvyšší súd SR

Urbancová žiada o zrušenie väzby:

SLOVENSKO / Špecializovaný trestný súd (ŠTS) vyhovel žiadosti zadržanej sudkyne Jarmily Urbancovej o jej prepustení na slobodu. Rozhodnutie sudcu pre prípravné konanie ale musí potvrdiť Najvyšší súd SR, kedže prokurátor podal voči uzneseniu sťažnosť. Obvinená sudkyňa sa naďalej nachádza vo väzbe.

Advokát Urbancovej Peter Filip pre TV JOJ v pondelok potvrdil, že už má doručené uznesenie súdu, ktorý vyhovel žiadosti Urbancovej a prepustil ju na slobodu. "Vzhľadom k tomu, že ja mám v ruke rozhodnutie sudcu a moja klientka je stále vo väzbe, znamená, že uznesenie nie je právoplatné a prokurátor voči rozhodnutiu sudcu podal sťažnosť," uviedol. Preto o jej väzbe bude rozhodovať najvyšší sud SR. 

​Rozhodnutie o prepustení Urbancovej mal podľa zdroja TV JOJ vydať sudca pre prípravné konanie Jan Buvala, ktorý v ten istý deň rozhodnutím prepustil z väzby na slobodu aj obvineného podnikateľa Zoroslava Kollára. Obhajcovia oboch obvinených, Zoroslava Kollára a Jarmily Urbancovej, už majú doručené uznesenie ŠTS.

​Urbancová je spolu s ďalšími obvinenými osobami väzobne stíhaná v prípade víchrica. Prípad súvisí s vyšetrovaním rozsiahlej korupcie bratislavských sudcov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy