Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opitý mladík po sebe zanechal spúšť, zdemoloval päť áut
Zdielať na

Opitý mladík po sebe zanechal spúšť, zdemoloval päť áut

BANSKÁ BYSTRICA / Opitý dvadsaťjedenročný mladík sa snažil uniknúť policajnej hliadke, skončilo sa to haváriou. Unikal po ulici v centre Banskej Bystrice a po šmyku nabúral do piatich zaparkovaných áut pred bytovkou. Hliadka muža chcela zastaviť, pretože vyšiel zo zákazu bez zapnutých svetiel.

Doslova spúšť zostala po jazde 22-ročného mladíka pod vplyvom alkoholu. Kusy plechov, časti motora a vytečený olej boli porozhadzované po celom okolí. Mladík zdemoloval päť zaparkovaných vozidiel. Muž pred nehodou nezastavil hliadke, ktorej sa zdala jeho jazda podozrivá. "Prihodilo sa, asi väčšia rýchlosť bola ako mala byť," povedal vodič po nehode.

Vodič vyšiel z centra mesta z protismeru bez zapnutých svetiel. Namiesto toho aby policajtom zastavil, pridal. Policajtom unikal necelý kilometer, no potom stratil nad autom kontrolu. Údajne sa ulicou rútil až 150-kilometrovou rýchlosťou. Po nehode sa mladík vyhováral, že autá narazili do neho. "Myslím si, že autá trafili mňa a bolo ich viacej," dodal vodič. 

​Neverili vlastným očiam

Majitelia poškodených áut prišli pred bytovku k nehode a neverili vlastným očiam. "Prišiel som zo služobky, počul som ranu a vybehol von. Ja prejdem celú Európu a nejaký blázon mi zničí auto," povedal majiteľ jedného z poškodených áut.

Pri dychovej skúške namerali vodičovi skoro dve promile. "Pri dychovej skúške bola 22-ročnému vodičovi nameraná hodnota 0,82 mg alkoholu, čo je v prepočte 1,72 promile. Pri opakovanej dychovej skúške mu bola nameraná vyššia hodnota a to 0,92 mg, čo v prepočte predstavuje 1,92 promile," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Andrea Petrovičová.

Mladý vodič prišiel na mieste o vodičský preukaz. O jeho treste bude rozhodovať súd. Nezodpovednou jazdou spôsobil majiteľom áut viac ako 50-tisícovú škodu. "Idem späť do Švajčiarska, musím riešiť dopravu teraz," povedal majiteľ rozbitého auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy