Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na polícii tiekla krv policajných funkcionárov
Zdielať na

Na polícii tiekla krv policajných funkcionárov

BANSKÁ BYSTRICA / Na polícii tiekla krv policajných funkcionárov. Banskobystrické policajné riaditeľstvo sa premenilo na mobilnú transfúznu stanicu. Dobrú myšlienku prišli skoro ráno podporiť okresní riaditelia z celého kraja, či šéfovia odborov.

Stáli v dlhom rade, v chodbe krajského riaditeľstva, okresní šéfovia či vedúci odborov, tu nikto na funkciu neprihliadal. Nerobili sa žiadne rozdiely a bokom išiel aj strach z ihiel.

"Chodím pravidelne, som tu 23. raz," povedal darca Miroslav Baculík. "Je jedno, či je to funkcionár alebo nie, krv je potrebná vždy a nikdy nevieme kedy to budeme potrebovať sami," povedal KDI PZ Bratislava Zdenko Longauer. "Nejde o skupinu ale o množstvo, berieme všetky skupiny," hovorí doktor Jaromír Tupý. 

V uniformách či bez nich, odskočili si zo svojich kancelárii a potom rovno pokračovali v pracovných povinnostiach. A prečo práve policajní funkcionári?

"Ukázať tým svojim, že je to správna vec, je to o presvedčení," uviedol OR PZ Rimavská Sobota Jozef Levčík. 

Zdravotníci z ružomberskej nemocnice si po niekoľkých hodinách odviezli takmer 20 litrov tejto vzácnej tekutiny, no a do akcie sa zapojila takmer päťdesiatka policajných funkcionárov.

"Každý funkcionár musí ísť príkladom, tu je veľa ochotných ľudí pomôcť," dodáva riaditeľ Ivan Piliar. 

Pred pár dňami daroval krv pes psovi, pozrite sa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy