Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podvodníci si vymysleli príbeh o vnukovi v úzkych, dôchodkyňa im naletela
Zdielať na

Podvodníci si vymysleli príbeh o vnukovi v úzkych, dôchodkyňa im naletela

STARÁ HUTA / Dôchodkyňa zo Starej Huty naletela podvodníkom, ktorí tvrdili, že ak nezaplatí, jej vnuk pôjde do väzenia. Vymysleli si príbeh o tom, ako mladík nabúral do auta a ťažko zranil malé dieťa. Seniorka dala podvodníkom štyristo eur.

Obeťou podvodníkov sa stala 70-ročná žena zo Starej Huty v Detvianskom okrese. Dôchodkyni v noci zavolal neznámy muž a oslovil ju starká. Povedal jej, že mal nehodu a zranil dieťa. Všetci sú vraj v nemocnici a s rodičmi dieťaťa sa dohodol, že ak im dá peniaze, nezavolajú políciu. Rodičia zraneného dieťaťa si pre ne mali prísť osobne.

Podvodník starenke vyvolával

Hoci dôchodkyňa spočiatku váhala, údajný vnuk neustále vyvolával, že stav zraneného dieťaťa sa zhoršuje. Starú pani vyľakal tvrdením, že ak nezaplatí, pôjde do väzenia.

Dôchodkyňa sa s neznámym mužom a ženou stretla na dohodnutom mieste a spolu išli k nej domov, kde im odovzdala 400 eur.

Pravda vyšla najavo na druhý deň. Keď skontaktovala svoju rodinu a zistila, že jej skutočný vnuk je v poriadku a žiadnu nehodu ani nemal.

Dvojici hrozí osem rokov

Dôchodkyňa dvojicu podvodníkov polícii opísala. Išlo o muža a ženu, vyššej postavy. Muž bol ostrihaný na krátko, žena mala blond vlasy po plecia. 

Polícia tento prípad vyšetruje ako podvod a porušovanie domovej slobody. Páchateľom za tento čin hrozí trest na tri až osem rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy