Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Motorkár nezvládol jazdu, skončil v protismere
Zdielať na

Motorkár nezvládol jazdu, skončil v protismere

ŠTUREC / Vážna dopravná nehoda sa stala na horskom priechode Šturec. Štyridsaťdeväťročný motocyklista, ktorý sa vracal domov, nezvládol rýchlu jazdu a skončil v protismere. Naraz do nádrže poľského kamióna bol taký silný, že zlomil motorku.

Vyhľadávaná trasa motocyklistov cez horský priechod Šturec tentokrát nedopadla dobre pre 49-ročného muža z Turčianskych Teplíc. V jednej zo zákrut tesne pred vrcholom Šturca, nabúral do plne naloženého poľského kamióna. "Ja som išiel zhora a nemohol som sa uhnúť, lebo tam stál kamión a narazil mi do boku," opisuje vodič kamióna. 

Hoci bolo po kamionistovej pravej strane odpočívadlo, kde by sa teoreticky mohol motorkárovi vyhnúť, nemohol tam odbočiť. Parkoval tam totiž iný nákladiak. Motorkár idúci veľkou rýchlosťou teda nabúral rovno do nádrže kamióna. "Vodič motorky neprispôsobil rýchlosť jazdy a v zákrute prešiel do protismeru, kde narazil do bočnej časti okoloidúceho kamióna," povedala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová. 

Po náraze sa motorka zlomila. Muž z nej spadol a šúchal sa niekoľko metrov po zemi. Zastavili ho zvodidlá. Na mieste mu pomáhali záchranári aj hasiči. Aj napriek hrozivému pádu bol pri vedomí keď ho sanitka odvážala preč. "Muž si pri dopravnej nehode poranil predlaktie, bol pri vedomí a záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," dodáva hovorca záchranárov Boris Chmel. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy