Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vagóny budú po požiari v Novom Meste skúmať technici. Hľadajú príčinu
Zdielať na

Vagóny budú po požiari v Novom Meste skúmať technici. Hľadajú príčinu

BRATISLAVA / Hasiči boli vyslaní v nedeľu podvečer k požiaru vlakových vagónov pri železničnej stanici Nové Mesto. Na mieste zasahovalo až 30 hasičov. Vlakovú dopravu načas aj odstavili. Škody sa budú pohybovať v niekoľkých stovkách tisícoch. V pondelok ráno prišli na miesto aj technici, ktorí sa budú zaoberať príčinou vzniku požiaru. Nie je vylúčené, že požiar niekto založil úmyselne.

Krátko pred udalosťou si jeden zo zamestnancov všimol dym, ktorý vychádzal z jedného vagóna. Na miesto v krátkom čase dorazili hasiči, ale v čase ich príchodu už horeli štyri vagóny určené pre osobnú dopravu. Vagóny boli odstavené v technickej časti stanice, na mieste kde prebieha údržba a čistenie súprav. Napriek rýchlemu zásahu hasičov, požiar narobil na vagónoch veľké škody. "Niektoré sú zhorené dá sa povedať, že do tla a iné z nich sú len obhorené. Mali sme tu viackrát aj problémy s bezdomovcami, ktorí prespávali vo vozňoch, čiže aj toto je jedna z možných príčin," povedal hovorca železnice Tomáš Kováč.

Počas požiaru a určitý čas aj po požiari hasiči merali v Bratislave ovzdušie, lebo mali nahlásené zvýšené koncentrácii splodín horenia v meste. Presné príčiny požiaru, ktorý celkovo zasiahol šesť vagónov polícia vyšetruje. Privolaný zisťovateľ príčin požiarov po vykonaní ohliadky na mieste predbežne nepotvrdil, ani nevylúčil úmyselné konanie. "Vami uvedeným prípadom sa zaoberá príslušný útvar v pôsobnosti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III. Privolaný zisťovateľ príčin požiarov po vykonaní ohliadky na mieste predbežne nepotvrdil, ani nevylúčil úmyselné konanie osoby," povedala policajná hovorkyňa v Bratislave Veronika Slamková.

Presné príčiny požiaru polícia vyšetruje. Predbežne vyčíslená škoda je podľa spoločnosti minimálne 300 000 eur, ale konečné zúčtovanie bude pravdepodobne oveľa vyššie.

Vlakovú dopravu v nedeľu načas odstavili. Na mieste zasahovalo 30 hasičov s 8 kusmi techniky. Už o hodinu sa im podarilo požiar lokalizovať. Presné príčiny zatiaľ nie sú známe, podľa hovorcu železníc Tomáša Kováča predbežné nevylúčili cudzie zavinenie. Škody ešte nie sú vyčíslené, ale pôjde s určitosťou o niekoľko sto tisíc eur. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy