Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dôchodcovi chceli vziať 4 000 eur, zachránila ho zamestnankyňa banky
Zdielať na

Dôchodcovi chceli vziať 4 000 eur, zachránila ho zamestnankyňa banky

VALASKÁ / Trojica páchateľov si vytipovala 88-ročného Júliusa vo Valaskej (okres Brezno). Zobrali mu 2 400 eur, no škoda mohla byť omnoho vyššia. Seniora zachránila všímavá zamestnankyňa banky.

Zopakovali dobre známy scenár o vážnej nehode, ktorá skončila ťažkými zraneniami kamaráta. Vraj potrebujú peniaze na lekára. Do sekretára mu položili balík dolárov, vraj dovtedy kým požičané peniaze nevrátia.

"Že mi dajú doláre a sa potom so mnou vyrovnajú, oklamali ma .Peniaze som im dal v hotovosti 2 400 eur," povedal Július.

Keď dôverčivy dôchodca priznal, že na vkladnej knižke má ďalšie peniaze, trojica páchateľov ho autom odviezla do breznianskej banky. V pobočke banky našťastie zamestnakyňa trik prekukla. Peniaze nedala a miesto toho hneď volala na políciu.

"Pozorná poradkyňa v pobočke v Brezne mala po rozhovore s klientom podozrenie, že ide o neštandardnú operáciu, rozhodla sa kontaktovať polícii," 

Breznianskym kriminalistom sa podarilo zadržať jedného z páchateľov. Po výsluchu ho eskortovali na súd v Brezne. Sudca rozhodol o jeho vzatí do väzby. Ďalší dvaja komplici z miesta ušli, pátra po nich polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy