Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Vdova po politikovi Basternákovi († 54) spoznala jeho vraha!
Zdielať na

Vdova po politikovi Basternákovi († 54) spoznala jeho vraha!

Údajný vrah exprimátora Hurbanova opäť stál pred súdom. Svedkom polície je manželka zavraždeného, ktorá videla popravu na vlastné oči. Svojho muža bránila vlastným telom. Vrahovi za túto úkladnú vraždu hrozí 25-ročné väzenie.

Muž, ktorý si v sprievode policajnej eskorty si zakrýval tvár kópiou vlastnej obžaloby, mal podľa prokurátora zastreliť Lászlóa Basternáka vlani v Hurbanove, len pár metrov od jeho domu. S manželkou išiel nakŕmiť známemu psa, keď sa pri nich zastavilo auto. Patrilo práve Štefanovi. Prihovoril sa im, z auta následne mal vytiahnúť pištol a vystreliť na exprimátora.

Žena mu v tom bránila. Po prvom výstrele sa mal rozbehnúť za utekajúcim Basternákom a v okamihu ako ho dobehol, mu vraj chladnokrvne strelil do hlavy. Manželka zavraždeného politika obžalovaného na tomto súdnom procese videla po prvýkrát. Spoznala aj jeho hlas.

Samotný údajný strelec však tvrdí, že polícia a prokuratúra nemajú naňho nič. Vyšetrovateľom chýbajú stopy, ktoré by dokázali to, že strieľal z vražednej zbrani. Po výstrele na šatách nemal stopy po spálenom prachu, a strelec s vyholenou hlavou s tmavými okuliarmi na očiach mohol byť ktokoľvek iný.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy