Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Zastrelený Basternák mal deň pred vraždou nečakanú návštevu
Zdielať na
Krimi

Zastrelený Basternák mal deň pred vraždou nečakanú návštevu

Obvinenému vrahovi exprimátora Štefanovi K. hrozí doživotie.

Exprimátor a súčasný kontrolór mesta prišiel o život po piatkovej večernej streľbe pred jeho rodinným domom v Hurbanove. Incidentu predchádzala podivná návšteva v predvečer streľby.

Neznámemu páchateľovi, ktorého nasnímala kamera umiestnená na dome, sa však nepodarilo vniknúť na pozemok. Podľa policajného viceprezidenta Michala Kopčíka, vyšetrovatelia momentálne preverujú, do akej miery aj tento incident súvisí so zavraždením exprimátora.

Bastrnákova rodina okamžite po zistení, že sa im niekto vkráda na pozemok zavolala políciu. Tá prišla na miesto v priebehu desiatich minút a pozrela si záznam z bezpečnostnej kamery. „Či to súvisí s vraždou je ešte predmetom vyšetrovania,“ uviedol Kopčík.

Vyšetrovatelia momentálne pracujú s viacerými motívmi Basternákovej vraždy. V preverovaní je aj vražda na objednávku. Skutočný motív však polícii stále uniká.

Polícia odmietla špekulácie o tom, či by Basternáka pred vraždou ubránila policajná ochrana. Tú exprimátor odmietol. „Kvôli množstvu funkcií, ktoré zastával sa rozhodol, že nie jem možné využiť túto možnosť,“ vysvetlil policajný prezident Ján Packa.

Basternákovho údajného vraha Štefana K. zadržali policajti v sobotu v chatovej oblasti neďaleko Gabčíkova. Podľa Packu páchateľ nekládol odpor, nakoľko bol postrelený už niekoľko hodín. Exprimátorov syn totiž na unikajúceho páchateľa niekoľkokrát vystrelil, pričom z dvanástich rán ho jedna zasiahla do lakťa.

Štefan K. je už z vraždy obvinený a v prípade dokázania viny mu hrozí 25-ročné väzenie až doživotný trest.

Nebol to prvý útok na bývalého primátora a doterajšieho hlavného kontrolóra Hurbanova. Začiatkom marca tohto roka sa ho pokúsil zastreliť zamaskovaný páchateľ. Basternák dával útoky do súvisu so svojou politickou kariérou. Polícia momentálne preveruje, do akej miery tieto útoky súvisia s jeho vraždou.

Zdielať na

Najčítanejšie správy