Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zadržali podozrivého z vraždy exprimátora Basternáka
Zdielať na

Zadržali podozrivého z vraždy exprimátora Basternáka

Polícia zadržala podozrivého z vraždy exprimátora a hlavného kontrolóra Hurbanova Lászloa Basternáka (SMK).

Podľa denníka s ním v súčasnosti prebiehajú všetky vyšetrovacie úkony. Nakoľko však polícia uvalila na celý prípad prísne embargo, bližšie podrobnosti nie sú známe. Viac informácií o prípade exprimátora Hurbanova sa verejnosť dozvie zrejme až zajtra, nakoľko na pondelok je naplánovaná tlačová konferencia.

Podľa informácií www.cas.sk je podozrivý z vraždy v cele predbežného zadržania v Nitre a ide o člena bezpečnostnej služby zo Šamorína. Polícia na neho prišla tak, že si v aute zabudol doklady. Dolapiť ho mali na chate pri Gabčíkove. Údajne mal prestrelený lakeť.

Ladislava Basternáka, hlavného kontrolóra Hurbanova a poslanca nitrianskeho samosprávneho kraja za SMK zavraždili v piatok krátko po deviatej hodine. O život prišiel strelou do hlavy týždeň pred svojimi 56. narodeninami. Nebol to však prvý pokus zabiť ho.

Ladislav Basternák sa vracal z prechádzky. Až pred dom ho údajne sledoval muž v striebornej Honde Civic. Podľa susedov padlo viacero výstrelov. Na auto vraha v reakcii na výstrely z ulice spotreboval celý zásobník nevlastný syn zavraždeného Basternáka, keď vybehol z domu.

Rozstrieľané auto unikajúceho vraha zastalo po pár metroch. Muž v bielej košeli z neho vystúpil a zmizol v tmavých uliciach. V aute nechal aj vražednú zbraň, pravdepodobne brokovnicu.

Basternák, ktorý okrem politiky aj podnikal, v minulosti dostával výhražné listy. V marci toho roku mal na neho neznámy muž vystreliť z blízka, guľka tesne minula jeho ženu. Hurbanovčania spájali s menom Basternáka aj nastraženú bombu na kríži v blízkosti jeho domu, ktorú v polovici mája náhodne objavila žena pri upravovaní venca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy