Polojasno
17°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Dobrá správa! Mamičkám pomôže rebríček kvality
Zdielať na

Dobrá správa! Mamičkám pomôže rebríček kvality

Rozhodnutie, kde rodiť nie je v dnešnej dobe vôbec jednoduché. Mamičky sa často rozhodujú podľa odporúčaní iných žien, avšak tieto informácie nemusia byť vždy pravdivé. Aj preto chce Slovensko založiť portál, ktorý by im dal potrebné informácie. Do tohto projektu by sa mali zapojiť aj samotné nemocnice. Všetko pre vás zisťuje reportérka Jojky Mária Ölvedyová.

Budúce mamičky chcú pre seba ale aj svoje očakávané dieťatko samozrejme len to najlepšie. Preto nie je výnimočné, že celé hodiny či dni strávia prelúskavaním všakovakých tipov a rád na internete. Chcú sa dozvedieť, kde by bolo najlepšie na svet priviesť ich maličkého potomka.

Prípravu na pôrod im už čochvíľa uľahčí nový web, kde nájdu akúsi hitparádu pôrodníc. Takýto portál v susednom Česku úspešne funguje mnoho rokov a už aj na Slovensku sa našla mimovládka, ktorá sa rozhodla ho založiť. Do projektu Transparency International sa chystá zapojiť väčšina našich nemocníc.

Na web tak budú posielať svoje informácie takpovediac z prvej ruky. Pomocnú ruku prisľúbil podať aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten by mal na portál posielať informácie o sťažnostiach a podaniach na lekárov i pôrodnice.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy