Skoro jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Mladík sa priznal k sexuálnemu násiliu
Zdielať na

Mladík sa priznal k sexuálnemu násiliu

Zdroj: jiahung li/ilustračné

20 / ročnému Štefanovi S. z Banskej Bystrice udelil senát okresného súdu trest tri roky podmienečne za sexuálny zločin, ktorý spáchal na 15-ročnej dievčine.

Udalosť sa stala v auguste minulého roku o pol tretej ráno v areáli plážového kúpaliska v Banskej Bystrici. Štefan a dievča sa dovtedy osobne nepoznali. Spolu komunikovali asi štyri až päť mesiacov iba cez internet. Potom sa stretli na kúpalisku, kde sa konala Boom party.

Rozprávali sa a zašli do krovia, mladík si myslel, že dievča to chce a bráni sa iba naoko. Sotil ju na zem, zakryl jej ústa, aby nekričala, bozkával ju, vyhrnul jej sukňu a roztrhol pančuchy. Potom proti jej vôli prstom vnikol do nej. K pohlavnému styku nedošlo.

Chlapec prestal, keď mu povedala, že ich niekto môže vidieť. Mladík priznal, že vypil niekoľko pív, dievčina asi dve pol deci čerešňovice. Po incidente dievča išlo s kamarátkami do podniku Omega, kde sa priznala vyhadzovačovi a ten privolal políciu.

Senát uložil miernejší trest vzhľadom na to, že Štefan S. doteraz nebol trestaný a priznal sa. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátorka i obžalovaný sa odvolania vzdali.

Zdielať na

Najčítanejšie správy