Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Aféra "kvôli pôžičke prišli o byt," pokračuje
Zdielať na

Aféra "kvôli pôžičke prišli o byt," pokračuje

Rodina teraz žije v jednoizbovom byte zo životného minima.

Syn pani Vávrovej si pred niekoľkými rokmi zobral od nebankovky pôžičku na 900-tisíc korún. Keďže však raz výnimočne nedokázal splatiť uvedenú splátku, dohodol sa s nebankovkou, že čiastku uhradí o niečo neskôr.

S nebankovou sa teda dohodli na ďalšej, oneskorenej splátke a všetko nasvedčovalo tomu, že problém so splátkou je zažehnaný.

Až do chvíle, kým nedošla nebankovka, ktorá byt skonfiškovala a rodinu doslova vysadila na ulicu. Aby to nebolo všetko, finančíci neskôr byt predali realitnej kancelárii.

Nový "majiteľ", realitná kancelária, byt jednoducho zapečatila. Vavrovcom je tak vstup do bytu prísne zakázaný.

Konanie nebankovky však nebolo podľa kostolného poriadku, a k bytu  sa  dostala spôsobom, ktorá pobúrila aj vysokých ústavných činiteľov.

Vavrovci sa však tak ľahko bytu vzdať nemienili a rozhodli sa bojovať. Keď sa pani Vávrová pokúsila vrátiť prvýkrát do bytu, dopadlo to veľmi kruto, čo  pobúrilo aj samotného ministra Harabina: "A toto už je škandál, keď osoba, ktorá sa vracala do bytu svojho, ešte prokurátorom bola obžalovaná z trestného činu porušovania domovej slobody."

Za to mohla dostať dva až päť rokov väzenia. Predstavu, že sa to malo opakovať, už rodina psychicky nezvládla a nakoniec sa aj tentokrát rozhodla byt opustiť.

Vávrovci vďaka rýchlej pôžičke prišli o byt a o takmer všetky príjmy. Dnes žijú u svojej dcéry v jednoizbovom byte len zo životného minima.

Rodine teraz nezostáva nič iné, ako čakať na rozhodnutie súdu. Rodina dúfa, že sa čoskoro bude môcť vrátiť do svojho domova, psychicky ten nápor ďalej už nezvláda.

Zdielať na

Najčítanejšie správy