Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Csáky zostane do volieb na vedľajšej opozičnej koľaji
Zdielať na

Csáky zostane do volieb na vedľajšej opozičnej koľaji

Dzurinda označil spôsob, akým koná Csáky za chladnokrvný. Csáky mu preto už nemieni zavolať. <b>VIDEO: Dzurinda vysvetľuje prečo nechce SMK</b>

SDKÚ-DS a KDH dnes po spoločnom stretnutí jasne deklarovali, že na vojnovom poli, na ktorom chcú spoločne bojovať proti politike vládneho Smeru si neželajú vojakov Maďarskej koalície. Až do najbližších parlamentných volieb sú rozhodnutí viesť spoločnú opozičnú politiku , avšak bez SMK.

"SMK sa rozhodla chladnokrvne. Ukázala, že nie je pevnou súčasťou opozície a že potrebuje hrať na všetky svetové strany," vyhlásil Mikuláš Dzurinda dnes po stretnutí s lídrom KDH Pavlom Hrušovským. Predseda SDKÚ-DS si nevie predstaviť spôsob akým by mohol Csáky nadobudnúť späť jeho dôveru. A zdá sa, že o tom momentálne ani nepremýšľa.

Snahy šéfa SMK nadviazať s Dzurindom kontakt sú tým po dnešnom stretnutí nepochybne márne. Csáky pre joj.sk pred niekoľkými týždňami uviedol, že po vychladnutí emócií, je pripravený Dzurindovi zavolať. "Zdá sa, že v tejto chvíli to však už nie je aktuálne," uviedol dnes pre joj.sk.

Csáky však nevylúčil, že s Dzurindom "hodí" spoločnú reč už na budúci týždeň, kedy sa začne májová schôdza parlamentu. To či sa takéto stretnutie naozaj uskutoční je otázne. "SMK sa svojim vlastným postojom na poslednej schôdzi parlamentu sama vyčlenila zo spolupráce medzi troma opozičnými stranami," zdôraznil Hrušovský.

Predsedovi KDH odkázal, že spolupráca dvoch opozičných strán, v ktorej má KDH "len" deviatich poslancov je smiešna. Podľa jeho slov má opozícia váhu len vtedy, ak bude viesť opozičnú politiku spoločne, teda aj za účasti 20 poslancov SMK. Vyjadrenia lídrov KDH a SDKÚ-DS považuje naďalej za emotívne a unáhlené. "Opozičný okrúhly stôl sa dnes bez SMK neuskutočnil," zdôraznil Csáky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy