Jasno
13°
Bratislava
Polícia nemá záujem o Fruniho autá a člny
Zdielať na

Polícia nemá záujem o Fruniho autá a člny

Zdroj: TV JOJ

Podľa polície majú Fruniho autá vysokú spotrebu a jeho člny sú absolútne nevhodné na plavbu po slovenských riekach. Ich kúpu preto predstavitelia bezpečnostných zložiek odmietajú.

Rezort vnútra nemá záujem o časť majetku, jedného z konateľov skrachovaných nebankových subjektov BMG a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho, ktorý si odpykáva 11,5-ročný trest.

Ministerstvo vnútra pred časom prejavilo záujem o dva zhabané člny a dve autá, ktoré priviezli minulý rok z Chorvátska. Silvia Mihaliková z ministerstva vnútra potvrdila, že sa boli na člny i autá pozrieť no nakoniec sa rozhodli, že ich nevezmú.

Dve jachty, ktoré sa nachádzajú v Chorvátsku a jeden čln na Slovensku plánujú podľa prednostu bratislavského obvodného úradu Otta Galisa zverejniť spoločne so znaleckými posudkami v priebehu budúceho týždňa na internetovej stránke, aby si ich mohli potenciálni kupci pozrieť.

Predaj majetku bývalého konateľa skrachovaných nebankoviek sa tak i naďalej komplikuje. Pred policajtmi ponuku odmietli aj hasiči. Začiatkom marca si boli pozrieť člny, ktoré sa nachádzajú na Slovensku.

"Hasiči si člny pozreli a rozhodli sa, že ich nekúpia," uviedol vtedy Galis. Prednosta konzultoval predaj aj s Dunajplavbou no podľa nich sú absolútne nevhodné pre naše rieky, pretože sú laminátové, povedal prednosta. V súvislosti s autami sa vyjadril, že sú veľmi náročné na údržbu, keďže majú vysokú spotrebu a dlhší čas na nich nikto nejazdil.

Zdielať na

Najčítanejšie správy