Jasno
16°
Bratislava
Hort bol z osláv na Bradle rozčarovaný
Zdielať na

Hort bol z osláv na Bradle rozčarovaný

Zdroj: SITA/Martin Medňanský

Podpredseda parlamentu Milan Hort je rozčúlený z toho, že mu premiér Fico zakázal prejav na Bradle.

Podľa podpredsedu slovenského parlamentu Milana Horta si strana Smer-SD sprivatizovala včerajšie oslavy na Bradle, ktoré sa konali pri príležitosti 89. výročia tragického úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika.

"Napriek tomu, že som dostatočne dopredu avizoval, že som tu dnes ako podpredseda parlamentu a chcel som za Národnú radu v tento vážny deň aspoň v rámci pozdravov hostí predniesť krátke posolstvo, nebolo mi to umožnené s odôvodnením, že takto rozhodla strana Smer a vraj pán premiér," uviedol krátko po skončení spomienkovej oslavy na Bradle podpredseda parlamentu Hort. Ako doplnil, povedali mu to organizátori z Mestského úradu v Brezovej pod Bradlom.

Spomienkové podujatie na výročie smrti Štefánika prilákalo aj napriek Hortovému rozčarovaniu na Bradlo okolo dvetisíc návštevníkov, medzi ktorými sa najviac zviditeľnili sympatizanti SNS. Potlesk a slová uznania boli adresované pri príchode k mohyle aj predsedovi vlády Robertovi Ficovi.

"Hoci v nej leží jeden z najväčších Slovákov, Slováci nechodia na Bradlo trúchliť, ale toto miesto sa stalo miestom novej nádeje, znovuzrodenia oslobodeného národa," povedal premiér.

Zdielať na

Najčítanejšie správy