Jasno
11°
Bratislava
Zúfalý invalid sa chcel upáliť
Zdielať na

Zúfalý invalid sa chcel upáliť

Nešťastný muž, ktorý zostal po nehode na vozíčku sa dostal do zlej finančnej situácie. Vychodisko hľadal v samovražde. <b>VIDEO:Zábery z miesta požiaru</b>

Ukončiť svoj život upálením sa rozhodol 49-ročný obyvateľ Pohraníc pri Nitre. Včera večer podpálil svoj dom, no tento pokus o samovraždu mu však nevyšiel a skončil v nemocnici.

Petra postretol veľmi smutný osud. Pred šiestimi rokmi zostal po dopravnej nehode na invalidnom vozíku a pred rokom mu zomrela manželka. Svoju situáciu psychicky nezvládol.

Jeho zdravotný stav mu zobral možnosť chodiť do práce a to dostalo rodinu do zložitej finančnej situácie. Nádeje vkladal do súdu, ktorý mu mohol priniesť odškodnenie od vodiča. Keďže sa tak nestalo, rozhodol sa svoj život ukončiť.

Nešťastný a zúfalý muž polial v každej izbe steny a nábytok benzínom, ľahol si na posteľ a polial aj seba. Bez váhania potom škrtol zápalkou a za pár sekúnd bol dom v plameňoch.

Našťastie oheň si všimol sused, ktorý rýchlo utekal k domu a rozbil dvere a vtrhol do vnútra. V tej chvíli bol už Peter v bolestiach na zemi a snažil sa dostať  von.

"Mal popáleniny na viac ako 40 % a bol prevezený do kliniku popálenín v Bratislave," povedala  hovorkyňa  KR PZ  v Nitre Renáta Čuháková.

Deti muža, ktorý už stratil zmysel svojho života, veria, že aj napriek rozsiahlym popáleninám sa ich otec uzdraví a zostane naďalej s nimi.

Zdielať na

Najčítanejšie správy