Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Kôň zranil známeho jazdca
Zdielať na

Kôň zranil známeho jazdca

Známeho slovenského športovca, reprezentanta v jazde na koni takmer zabil jeho kôň. Okolnosti zatiaľ nie sú známe. <b>VIDEO: Kone, zábery z nemocnice</b>

Známeho slovenského športovca Mariána Mydelku, reprezentanta v jazde na koni takmer zabil jeho kôň. Okolnosti zatiaľ nie sú známe, chýbajú totiž svedkovia, ale kôň sa pravdepodobne splašil.

Tridsaťšesťročného slovenského reprezentanta v jazde na koňoch doslova pošliapal jeden z jeho štvornohých miláčikov. Svedkovia chýbajú a tak nie je presne jasné, ako k nešťastiu došlo. Pravdepodobne sa však kôň počas výcviku splašil.

Marián Mydelka, ktorý v jazde na koni v tzv. štýle Military vyhráva súťaže po celej Európe, upadol do bezvedomia. Po útoku koňa zostal ležať na zemi, s krvácaním do mozgu ho museli vrtuľníkom okamžite previezť do banskobystrickej nemocnice.



Aj napriek hrozivo vyzerajúcemu zraneniu sú jeho prognózy podľa lekárov veľmi dobré a zranenie si nevyžiada trvalé následky. Nepotrebuje operačný zákrok.

Marián sa už síce prebral z bezvedomia, na to čo sa na farme v Jánovej Lehote udialo, si však nepamätá. Hoci už aj v minulosti pri jazde na koni utrpel zranenia, tentoraz však priznáva, že mal obrovské šťastie a doslova ušiel hrobárovi z lopaty.

Aj napriek tomu, čo sa mu stalo, sa chce do sedla vrátiť už čoskoro.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy