Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
KDH už nechce spolupracovať s SMK
Zdielať na

KDH už nechce spolupracovať s SMK

Kresťanskodemokratické hnutie odmieta opozičnú spoluprácu so Stranou maďarskej koalície. SMK je vraj tichým spoločníkom vládnej koalície. <b>VIDEÁ: Tlačová beseda KDH, Brífing M. Dzurindu</b>

Kresťanskodemokratické hnutie odmieta opozičnú spoluprácu so Stranou maďarskej koalície. SMK je vraj tichým spoločníkom vládnej koalície.

KDH ostro odsúdilo ohlásenú podporu SMK pri hlasovaní o Lisabonskej zmluve. Kvôli tomuto rozhodnutiu kresťanskí demokrati uvalili embargo na spoluprácu s SMK. Podľa predsedu KDH Pavla Hrušovského už SMK nie je v opozícii a konala výlučne kvôli obchodom s vládnou koalíciou.

"Vyobchodovali niektoré svoje záujmy. Je to pre mňa veľkým sklamaním. Neviem si s SMK predstaviť ďalšiu spoluprácu, to nebolo o Lisabonskej zmluve, ale o niečom inom, išlo o výhody SMK," rozhnevane povedal novinárom na tlačovej besede Pavol Hrušovský.

Podľa Hrušovského SMK vypovedala opozičnú spoluprácu a rozbila celú opozíciu. "Odteraz sú v parlamente už iba dve opozičné strany, KDH a SDKÚ," dodal predseda kresťanských demokratov.

 

KDH pritakala aj SDKÚ-DS. "Súhlasím s názorom  kresťanských demokratov. Nedá sa  s ním nesúhlasiť," povedal  predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda a dodal, že ide o veľmi vážne zlyhanie SMK.

"SMK sa dopustila mimoriadne závažného javu, oklamala demokratickú spoločnosť aj svojich voličov. Nedodržala opozičnú dohodu," povedal Dzurinda a zároveň naznačil, že za krokom SMK sú politické obchody a vydierateľnosť niektorých politikov SMK.

"Také flagrantné otočenie sa na opätku som v politike ešte nezažil. SDKÚ nikdy nebude obchodovať so slobodou a demokraciou," dodal Dzurinda.

Zdielať na

Najčítanejšie správy