Oblačno
15°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Rodič napadol v Senci učiteľku
Zdielať na

Rodič napadol v Senci učiteľku

Zdroj: joj.sk

Facky, vulgárne nadávky a vyhrážky. Takýto nepríjemný incident sa odohral včera okolo pol jedenástej dopoludnia na základnej škole Mlynská v Senci.

Facky, vulgárne nadávky a vyhrážky. Takýto nepríjemný incident  sa odohral včera okolo pol jedenástej dopoludnia na základnej škole Mlynská v Senci.

Počas veľkej prestávky vtrhol do školy otec ôsmačky a pred učiteľmi a žiakmi si "ručne stručne" vybavoval účty s dcérinou učiteľkou slovenčiny. Otec jej dal podľa tvrdení svedkov facku iba preto, že bola povedať riaditeľovi, že robila zle. 

Po fyzickom napadnutí slovenčinárka podala na polícii trestné oznámenie a musela vyhľadať lekára i neurológa. Učiteľka je momentálne práceneshopná a sama tvrdí, že po včerajšom útoku psychicky skolabovala.

"Tu išlo o fyzický útok, nadával mi do vulgarizmov a vyhrážal sa mi," tvrdí učiteľka. Dôvodom konfliktu mal byť aj dlhotrvajúci spor o prospech dcéry agresora, a to, že učiteľka na žiačke "sedí". "Žiačka je slabá, stále chodili orodovať za jej známky," tvrdí napadnutá pedagogička.

Vyhrážky, údajné psychické týranie zo strany učiteľky i spor sa už tiahne dlhodobejšie, situáciu na škole dokonca skúmala inšpekcia, ktorá nenašla vážnejšie pochybenia. "A to čo si vymýšľajú, že na nej sedím, že ju psychicky týram, to je ich výmysel."

Pokúsili sme dať priestor druhej strane konfliktu, no na adrese trvalého pobytu sme dnes nikoho nenašli. Strach z agresívneho správania už nielen žiakov, ale i rodičov opantal učiteľov tejto základnej školy v Senci.

Ako nám mimo kamery potvrdili mnohí učitelia z tejto základnej školy, vyhrážky a agresivita od rodičov je tu na dennodennom poriadku. Podľa miestnych pedagógov by bolo žiaduce, aby bolo prijaté, zákon aby učiteľ bol ako verejný činiteľ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy