Jasno
16°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Polícia našla u údajných pytliakov aj trofeje medveďov a rysov
Zdielať na

Polícia našla u údajných pytliakov aj trofeje medveďov a rysov

Polícia v utorok obvinila štyroch mužov z okresu Brezno z nedovoleného ozbrojovania a troch z nich aj z pytliactva. Pri domových prehliadkach našli niekoľko zbraní, strelivo, zamrazené časti divej zveri a poľovnícke trofeje. <b>VIDEO: Zásah "kukláčov"</b>

Polícia v utorok obvinila štyroch mužov z okresu Brezno z nedovoleného ozbrojovania a troch z nich aj z pytliactva. Pri domových prehliadkach našli niekoľko zbraní, strelivo, zamrazené časti divej zveri a poľovnícke trofeje.

Okrem vysokej zveri policajti objavili aj hlavy a kože z medveďov a rysov. Mužom, ktorých stíhajú na slobode, hrozia tresty od troch do ôsmich rokov väzenia, informovala  polícia.

"Pri domových prehliadkach boli nájdené aj ďalšie veci pochádzajúce z inej trestnej činnosti. Jedná sa o terénnu motorku (...) a autorádio s CD prehrávačom"  uviedla policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Obvinení muži mali v rodinných domoch v Dubovej, Brusne a Nemeckej spolu desiatky kusov lebiek s parožím srnčej a jelenej zveri, ale aj dve lebky z medveďa, dve lebky rysa, či zamrazené časti a vnútornosti zveri.    

Slovenská polícia v poslednom čase riešila viacero prípadov pytliactva, prípadne s ním súvisiaceho nedovoleného ozbrojovania. Koncom minulého roku napríklad obvinili 42-ročného muža z Hriňovej, ktorý mal doma údajne päť nelegálnych zbraní a zbierku 77 poľovníckych trofejí.

V januári zasa objavila polícia pri domových prehliadkach v Trebišove a Malej Tŕni spolu deväť pušiek a pištolí, ktoré vraj patrili mužovi z Trebišova. Aj v tomto prípade zrejme zbrane slúžili na nelegálny lov, pretože pri prehliadkach objavili aj 40 balíčkov mäsa, ktoré pravdepodobne pochádzalo z ulovených zvierat.    

Jeden z najznámejších prípadov pytliactva riešia momentálne súdy. Dvaja českí poľovníci sú obžalovaní z nelegálneho lovu hlucháňov v okolí Brezna. Napriek tomu, že okresný súd v Brezne raz žalobu zamietol pre nedostatok dôkazov a napokon rozhodol o oslobodení poľovníkov, prokurátor sa proti poslednému rozsudku znovu odvolal a prípad bude opakovane prejednávať krajský súd.

Viac sa dozviete v dnešných Novinách TV JOJ.

Zdielať na

Najčítanejšie správy