Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Polícia vyšetruje týranie dvoch malých detí, hľadá vinníka
Zdielať na

Polícia vyšetruje týranie dvoch malých detí, hľadá vinníka

Zdroj: TV JOJ

Štvorročného chlapčeka a jeho šesťročnú sestru od januára zatiaľ nezistený páchateľ bil palicou a pálil sviečkami na rukách.

Polícia vyšetruje prípad týrania detí v Rimavskej Sobote. Štvorročného chlapčeka a jeho šesťročnú sestru od januára zatiaľ nezistený páchateľ bil palicou a pálil sviečkami na rukách.

O deti sa v tom čase starala ich matka. Vyšetrovateľ zatiaľ nikoho neobvinil, preveruje však v tejto súvislosti týranie ďalšieho dieťaťa. Vinníkovi hrozí trest od troch do ôsmich rokov väzenia.

"Vyšetrovateľ začal v stredu trestné stíhanie za zločin týrania blízkej a zverenej osoby," uviedla policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Chlapec má hnisavú ranu na pravej ruke, odreninu na lakti, päťcentimetrovú podliatinu na pravom boku. Dievča utrpelo hnisavú ranu na pravej ruke a krvné podliatiny na rukách a nohách.

V Banskobystrickom kraji je to v tomto roku už druhý prípad týrania detí, ktorý polícia vyšetruje. Začiatkom januára obvinil vyšetrovateľ 31-ročného muža zo Sásy v okrese Zvolen, ktorý údajne surovo zbil päťmesačnú dcéru svojej družky.

Dievčatko malo zlomenú lebku, krvácanie do mozgu a modriny po celom tele. Muž obvinenie odmietol a média časom priniesli informácie, že dieťa zbil jeho súrodenec.

Krajský policajný riaditeľ Marián Slobodník toto tvrdenie označil za účelovú obhajobu obvineného.

Zdielať na

Najčítanejšie správy