Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Spor prerástol do násilností. Napadnutý hasič muža ohrozoval hrabľami
Zdielať na

Spor prerástol do násilností. Napadnutý hasič muža ohrozoval hrabľami

ŽEHRA / Všetko sa začalo jazdením na štvorkolke po hospodárskych pozemkoch v Žehre. Po následnom útoku musel dobrovoľný hasič vyhľadať lekársku pomoc. Hovorí, že majiteľ pozemku útočil akoby v amoku. Ten to popiera a tvrdí, že hasič ho ohrozoval hrabľami.

​Peter, ako veliteľ dobrovoľných hasičov dával do poriadku okolie hasičskej stanice. Z ničoho nič sa sem dorútil jeho niekdajší kamarát Miloš a bez slov ho napadol. "Zaparkoval štvorkolku, vystúpil. Išiel dosť na takú vzdialenosť, ktorá prekračovala medze. Nekontrolovateľne mi dal ranu do hlavy. Tam som do tohto miesta spadol. A už som len ležal. Dostal som ranu do brucha. On dostal amok alebo ja neviem čo sa stalo. Ja som nechápal," opísal Peter Rybár, napadnutý veliteľ Dobrovoľníckeho hasičského zboru v Žehre. 

Peter tiež dodal, že schytil hrable, ktorými sa chcel brániť. Vraj mu ich Miloš vytrhol a zlomil ich dvakrát na hasičovom tele. "Určite som neprišiel bez slova. Slová tam počula celá dedina, že tam vznikli nejaké argumentácie. S tým, že on sa na mňa vyhnal hrabľami a vznikla taká potýčka. Ale myslím si, že k žiadnemu ublíženiu nedošlo," uviedol Miloš Kočiš, údajný útočník. 

Dobrovoľný hasič jazdil po hospodárskych pozemkoch

Aj keď každý z aktérov má na útok iný pohľad, obaja sa zhodli na jeho príčine. Peter jazdil na štvorkolke po Milošových hospodárskych pozemkoch, na ktorých pestuje krmivo pre zvieratá. "Jazdili tam opakovane po vysiatych poľnohospodárskych plodinách. Čiže on svojím konaním poškodil rastliny, ktoré na tejto ploche boli vysiate. A dopustil sa závažného porušenia zákona," priblížil Kočiš. 

Podľa Petra si to chlapi vyjasňovali aj na sociálnych sieťach. Kým dobrovoľný hasič to považoval za uzavretú kauzu, Miloš to za uzavreté nepovažoval. A preto vznikla bitka, po ktorej bol Peter na ošetrení v nemocnici. Z úderov sa má podľa lekárskej správy liečiť do siedmych dní.

"Policajti Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišské Vlachy skutok nateraz objasňujú ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu v zmysle zákona o priestupkoch, a doposiaľ nebolo vo veci meritórne rozhodnuté," uviedla Lenka Ivanová hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Trestné oznámenie podal aj podnikateľ Miloš. A to za Petrovu jazdu a zničenie poľnohospodárskych plodín.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy