Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Nezvyčajná krádež, nad ktorou policajti krútia hlavami. Zlodeji ukradli úľ so včelami
Zdielať na

Nezvyčajná krádež, nad ktorou policajti krútia hlavami. Zlodeji ukradli úľ so včelami

KALIFORNIA / Fakt, že zlodejom nie je nič sväté sme v Krimi dokázali už mnohokrát. Tentoraz však ukoristili niečo, čo im mohlo dokonca ublížiť. Ukradli totiž úľ so včelami a ich kráľovnou. Policajti len krútia hlavami, pretože tento typ krádeží je naozaj veľmi nezvyčajný.

​Keď si včelárka z Kalifornie zadovážila niekoľko úľov do obytnej štvrte, chcela vo svojom okolí zvýšiť povedomie o mestskom včelárstve. Pre susedov preto prichystala ochutnávku medu a zadovážila si špeciálny úľ, v ktorom mohli pozorovať, ako včeličky a ich matka v roji fungujú.

Vyložila ho pred dom do stánku ako prvý. Keď sa ale chystala pre vzorky medu, zrazu začula na ulici ruch. "Len som počula ako zastavilo auto a niekto skríkol, aha včely," opísala včelárka Susan Donahue. 

Keď vybehla von, úľ bol preč. Zobrali roj, kde bolo asi 15-tisíc včiel a ich kráľovná. "Pravdepodobne zahynú, pretože ten, kto ich zobral zrejme toho o včelách veľa nevedel," dodala včelárka. 

Majiteľka úľa vychádza z toho, že v okolí takmer nikto nevedel, že má na streche úle, preto si myslí, že šlo o náhodnú krádež. Ani speňažiť ich v tomto okolí nemali zlodeji veľmi kde. A hlavne to museli stihnúť rýchlo, aby včelstvo nepoškodili. "Nedáva mi to zmysel. Bolo veľmi smutné, keď si deti zo susedstva prišli pozrieť včielky a nakoniec žiadne nenašli," dodala včelárka. Na vidieku sú krádeže včiel pomerne bežné. Len v Kalifornii riešila polícia od začiatku roka stovky takýchto prípadov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy