Skoro jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Nový majiteľ poltárskej polikliniky zavrel lekárom ambulancie
Zdielať na

Nový majiteľ poltárskej polikliniky zavrel lekárom ambulancie

Zdroj: glindsay65/ilustračné

Spoločnosť P.& P. MED, ktorá doteraz ordinácie prevádzkovala, konzultuje s právnikmi, ako ordinácie znova sprevádzkovať.

Nový majiteľ polikliniky v Poltári, bratislavská firma Spc Bankruptcy, v noci na dnes vymenila zámky na niektorých ambulanciách a lekárom znemožnila ordinovať.

Spoločnosť P.& P. MED, ktorá doteraz ordinácie prevádzkovala, konzultuje podľa jej šéfa Pavla Olšiaka s právnikmi možnosti, ako ordinácie znova sprevádzkovať.

Poltárčania tak musia za odborným vyšetrením cestovať do 20 kilometrov vzdialeného Lučenca. Zatvorená je napríklad interná či kožná ambulancia, rehabilitácia, rentgenové pracovisko alebo EKG.

Na väčšine zo zatvorených ordinácií nie je okrem zámkov a lepiacej pásky s pečiatkou Spc žiadny oznam, iba na dverách kožnej ambulancie je adresa zastupujúceho pracoviska v Lučenci.

"Zvažujeme právne kroky, dokedy však bude táto situácia trvať, však zatiaľ nevieme," povedal ČTK Olšiak. Podľa Adriany Jobbikovej, hovorkyne Banskobystrického samosprávneho kraja, ktorý polikliniku minulý rok predal, budú všetky ambulancie od budúceho týždňa opäť otvorené.

Spc ponúklo lekárom zo zatvorených ambulancií pracovné zmluvy a tí s nimi vraj súhlasia. Lekári sú v súčasnosti zamestnancami P.& P. MED.

Podľa Olšiaka chce Spc zatvorením ambulancií prinútiť lekárov k podpísaniu pracovných zmlúv. To by novej firme umožnilo získať licenciu na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Podľa informácií ČTK však Spc už o licenciu medzitým požiadala.

Zdielať na

Najčítanejšie správy