Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Za vlámačky a krádež do väzenia
Zdielať na

Za vlámačky a krádež do väzenia

Zdroj: SITA/Dušan Hein/ilustračné

Páchateľov, ktorí sa vlámali do podnikov a kradli neminie trest.

Ročný pobyt za mrežami hrozí mužovi, ktorý sa vlani vo februári pokúsil vlámať do budovy na Zochovej ulici v Dolnom Kubíne. Jeho dvaja komplici môžu za pomoc a tip na vlámačku stráviť vo väzení až dva roky.

Tridsaťročný Ružomberčan sa chcel dostať do budovy, zastavili ho však mreže a tak po hromozvode vyšiel na druhé poschodie. Cez rozbité okno sa dostal do kancelárie, kde zničil signalizačné zariadenie.

Mal však poriadnu smolu, hľadané peniaze nenašiel a tak sa bez úlovku vrátil k svojmu komplicovi, ktorý ho čakal v aute. Poškodením zariadenia spôsobil firme 15 tisícovú škodu. Vyšetrovateľ muža obvinil z poškodzovania cudzej veci. Ako uviedla Jančulová, jeho komplica, 26-ročného Dolnokubínčana, obvinili z krádeže formou návodu a druhý 26-ročný Ružomberčan čelí obvineniu z krádeže formou pomoci.

Obvinenia z krádeže si vyslúžila trojica mužov, ktorá úradovala v podnikovej hale v Dolnom Kubíne. Od vlaňajšieho novembra dvaja zamestnanci firmy (34 a 37 r.) pripravovali pre svojho komplica medený odpad. Ten naložený v sudoch vždy večer vyviezli cez plot, kde ich už s autom čakal 42-ročný komplic a odpad odviezol do zberných surovín. Zlodejov zadržali pri poslednej akcii koncom januára.

Ako informovala Ingrid Jančulová zo žilinskej polície, páchatelia spôsobili škodu za zhruba 94 tisíc korún. Za mrežami môžu stráviť až tri roky.

Zdielať na

Najčítanejšie správy