Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Poslanci zvolili členov mediálnych rád
Zdielať na

Poslanci zvolili členov mediálnych rád

Zdroj: TV JOJ

Národná rada SR zvolila nových členov mediálnych rád. Do televíznej i rozhlasovej rady dosadili po piatich členoch.

Národná rada SR zvolila nových členov mediálnych rád. Do televíznej i rozhlasovej rady dosadili po piatich členoch.

Členmi Rady STV sa od 1. apríla stanú Richard Herrgott (navrhnutý ĽS-HZDS), Marián Gábor (navrhnutý spoločnosťou SAVID), Lukáš Machala (OZ Kongres slovenskej inteligencie), Anna Miklovičová (Únia, Odborový zväz profesionálnych hudobníkov Slovenska) a Marian Tkáč (OZ Kongres slovenskej inteligencie).

Národná rada nezvolila v prvom kole člena Rady STV, ktorý má nahradiť do konca marca Karin Cílekovú-Habšudovú. Tá sa členstva v rade vzdala 4. januára pre materské povinnosti. Do opakovanej voľby postúpila publicistka a spisovateľka Gabriela Rothmayerová a Anna Miklovičová. Voľby budú opakovať na budúci týždeň v utorok.

V Rozhlasovej rade sa piatim členom končí členstvo. V tajnej voľbe nových členov uspeli Michal Dzurjanin, hovorca Ústavu pamäti národa, ktorého navrhla Konfederácia politických väzňov Slovenska, Eva Jaššová (navrhnutá Slovenskou akadémiou vied), Peter Jezný (navrhnutý Združením literátov Svojpomoc), Ondrej Patarák (navrhnutý Stredoeurópskou asociáciou správy a riadenia spoločnosti) a Vladimír Valovič, ktorého navrhol Klub poslancov NR SR za ĽS-HZDS.

Žreb rozhodol, že 1. marca nastúpia na šesť rokov do funkcie Jaššová, Patarák a Valovič, od 4. marca Dzurjanin a od 28. apríla Jezný.

Po decembrovej koaličnej rade premiér Robert Fico uviedol, že majú záujem, aby parlament do Rady STV a Rozhlasovej rady zvolil ľudí, "ktorí budú reprezentovať naše názory."

Zdielať na

Najčítanejšie správy